Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Laurențiu Nistor și Natalia Intotero au primit distincția „Crucea Șaguniană pentru Mireni”

Președintele Consiliului Județean Hunedoara și deputatul Natalia Intotero au primit duminică, cu ocazia, sfințirii picturii și a clopotelor turlei Bisericii „Sf. Ierarh Nicolae” și „Sf. Mare Muceniță Varvara” din Brad distincția „Crucea Șaguniană pentru Mireni”

„Acasă, la Brad Am fost onorată să primesc Distincția Crucea Șaguniană pentru Mireni. Îi mulțumesc lui Dumnezeu și mă rog să ne călăuzească pe toți, în dreptatea Sa, pe drumurile noastre. Mulțumesc Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu Streza, Mitropolit al Ardealului și Preasfințitului Părinte Nestor, Episcop al Episcopiei Devei și Hunedoarei” a comentat deputatul PSD, primirea distincției.

Și președintele Consiliului Județean Hunedoara a mulțumit pentru distincția primită: „Mulțumesc Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu pentru onoarea făcută prin acordarea distincției „Crucea Șaguniană pentru mireni”. Emoțiile trăite la primirea acestei înalte distincții vor însoți pe viitor toate faptele prin care voi încerca să sprijin Biserica străbună!”.

Ce reprezintă Crucea Şaguniană?

În 2006, Adunarea Eparhi­ală a instituit Crucea Şagu­niană pentru mireni, distinc­ţie specială care are ca me­nire răsplătirea specială a persoanelor cu o contribuţie aparte în viaţa Bisericii Ortodoxe. Distincţia este unică, fiind un  titlu de mare onoare pentru cei care o  poartă în dreptul inimii. Prin unicitatea sa, acest însemn subliniază apartenenţa la clasa elitelor a tuturor celor care o vor primi în timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian