Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Unde va fi construit noul pod de peste Luncoi și Criș din Brad? Cât va costa noul pod?

Primarul Florin Cazacu a anunțat vineri noi date privind construcția noului pod de peste Luncoi și Criș și evident a prezentat costurile, posibila sursă a finanțării și alte date tehnice, importante mai ales pentru brădenii de pe strada Cloșca.

Prin Programul Anghel Saligny ne-am propus și suntem într-o fază avansată a documentaților pentru varianta alternativă la podul de peste Crișul alb, cel care duce la strada Cloșca, pentru că după cum puteți vedea zonele de trotuar și balustrăzile sunt într-o stare avansată de degradare, prezintă un pericol cert pentru cei care trec pe drumul respectiv.

Pentru a putea să facem lucrări de reparație capitală, practic de demolare și de construire a unui nou pod în locul acestui pod de pe strada Cloșca, noi trebuie să construim varianta ocolitoare. Varianta ocolitoare a fost gândită și suntem în faza de planul urbanistic zonă și la faza de proiect tehnic de execuție pentru a avea o alternativă între societatea Apa Prod și unde este sediul Poliției, dinspre strada Cuza Vodă o bandă de circulație până în strada Cloșca și acest pod să treacă și peste Luncoi și peste Criș, va fi folosit ca alternativă de circulație în perioada de reparație a actualului pod dar vom și vom păstra ulterior această alternativă pentru nevoile comunității noastre.

Finanțarea acestui pod care este în jur de 12 milioane RON, sperăm să ne vină tot prin programul Anghel Saligny, după ce primul proiect de va fi finanțat în totalitate, cel legat de DN74 spre să mai fie sume suficiente la nivelul Consiliului Județean, prin acest program național de investiții Anghel Saligny și să putem finanța și acest pod. Sunt proiecte ambițioase dar sunt necesare pentru comunitatea noastră, cele două drumuri naționale și podul de pe de peste Luncoi și peste Criș” a anunțat Florin Cazacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian