Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

După doi ani revine Serbarea Narciselor Negrileasa: Veta Biris, părintele Pomohaci vor fi vedetele evenimentului!

După o perioadă de doi ani de pauză la Negrileasa se va organiza din nou Serbarea Narciselor.

Programul din acest an urmărește promovarea activităților din zonă, promovarea artiștilor muzicali din zona Munților Apuseni, însă nu vor lipsi invitații de renume: Veta Biriș, părintele Pomohaci sau Lavinia Goste cu Marius Zorila și taraful lor.

Sâmbătă sărbătoarea începe cu formația Efect Muzic din care fac parte doi buciumani autentici Vasile Bratean și Andrei Tomuș iar interpreți sunt Aurel Lupu si Ionela Raspop. Seara de sâmbătă continua cu muzica ușoară interpretată de cântăreață Shondy o interpretă noua pe piața muzicală româneasca dar talentată.

Duminică e timpul pentru muzica populară, programul începe de dimineața, iar pe scena vor fi interpreți din Mogoș, Bucium, Vadul Moților, Teiuș, Stremț și din alte comunităti locale. Vor înCânta din nou formatia Efect Music, Formatia Flora o formație din Roșia Montană și cu interpret vocal Adriana Bogdan Bucium, o interpretă din Mogos.

Se va organiza și mult așteptatul concurs gastronomic „TRADITII SI GASTRONOMIE IN POIANA NARCISELOR”.

Concursul gastronomic organizat de Primăria Comunei Bucium, susţinut de Consiliul Local Bucium, cu scopul de a promova, valorifica şi păstra gastronomia tradiţională locală. Într-o atmosferă de sărbătoare, iubitorii de preparate la CEAUN, gurmanzii şi iubitorii de experienţe culinare sunt invitaţi la degustări!

La concurs vor participa membrii ai comunităţilor locale din Judeţul Alba cu preparate tradiţionale făcute la CEAUN. Se vor acorda premii – Locul 1-1800 lei, Locul II-1500 lei, Locul III-1200lei și Menţiune-900lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian