Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

„Transalpina de Apuseni” pe butuci? Constructorul de pe lotul 1 a intrat în insolvență!

„Transalpina de Apuseni” care urma să facă legătura între Aiud (DN1 și Autostrada Sibiu – Cluj Napoca) și o serie de localități din Munții Apuseni se află în impas, după ce oficialii Consiliului Județean Alba au anunțat că schimbă constructorul de pe lotul 1 al Transalpinei de Apuseni, care a intrat în insolvență.

În anul 2019, Societatea de Construcţii Napoca (la data de 08.12.2021 prin Hotărârea nr. 2386/2021, Tribunalul Specializat Cluj a dispus deschiderea procedurii insolvenţei în formă generală prevăzută de Legea nr. 85/2014, faţă de debitoarea Societatea de Construcții Napoca S.A., în dosarul nr. 982/1285/2021desemnând administrator judiciar pe CITR SPRL) a câştigat procedura de atribuire pentru execuţia lucrărilor la ambele loturi din șoseaua ce va lega Munții Apuseni de autostradă.

Valoarea contractului pentru Lotul 1, cei 40 de km de drum ce pleacă din municipiul Aiud, partener în proiect, a fost de 74.184.474 lei (valoarea totală a proiectului depășește 188 de milioane de lei, banii provenind din fonduri europene). Termen de finalizare era fixat pentru primăvara anului 2023.

„Ce vede oricine se uită, în această speță, la Consiliul Județean, este doar bunăvoință și dorința de a nu compromite un obiectiv atât de important.

Toate facturile parțiale emise de constructor au fost plătite în maximum 5 zile. Noi am înțeles să nu generăm dificultăți în planul de reorganizare, iar banii nu au fost niciodată o problemă la fiecare etapă raportată. Am plătit la timp! Singura instituție care poate înțelege și accepta orice neajuns e biserica, dar nu un finanțator și un beneficiar care ajunge să se roage de constructor să intre în cerințele legilor.

Am fost lângă dânșii, ne-am întâlnit ori de câte ori a fost cazul, dar fără un rezultat. E cazul să recuperăm, pentru că toate localitățile partenere întâmpină condiții de șantier nejustificate.

În privința celuilalt lot, evaluăm permanent lucrările și anticipăm orice scenariu spre care ne putem îndrepta” a declarat Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba.

Și primarul din Aiud, Oana Badea, a comentat neplăcuta situație: „Nu sunt omul care să ocolească și să se prefacă că nu regretă această situație. Sunt 6 km din acest drum ce traversează Aiudul și pe care toți ni-i dorim modernizați și practicabili.

Din păcate, constructorul a dat foaia goală la acest test. Înțeleg situația, dar sunt obligată să pretind Consiliul Județean o cât mai mare atenție în a face o trecere către un nou constructor, asigurând condiții bune pentru tranzit și trafic, pentru cei care folosesc frecvent străzile Avram Iancu și Moților sau locuiesc pe acestea.

Cei care au apetit pentru a panica și denatura adevărul ar face bine să priceapă că eficiența poate fi compromisă de situații ca asta. Important e că, azi, problema asta e pe masa unor oameni care știu ce au de făcut!”.

Transalpina de Apuseni urma să străbată Aiudul de Sus – Râmeț – Brădești – Geogel – Măcărești – Bârlești Cătun – Cojocani – Valea Barnii – Bârlești – Mogoș – Valea Albă – Ciuculești – Bucium – Izbita – Coleșeni – Bucium Sat, unde va face legătura cu DN 74 (în zona Bucium Cerbu) și este finanțat prin POR 2014-2020.

Ce s-a întâmplat cu constructorul?

Societatea de Constructii NAPOCA S.A, compania clujeană cu o tradiție de peste 60 de ani în domeniul construcțiilor civile, industriale și agricole din România, a intrat în insolvență, prin decizia Tribunalului Specializat Cluj pronunțată miercuri, 08 decembrie 2021.

Societatea de Construcții NAPOCA S.A. aparține omului de afaceri Ioan Bene și s-a inființat la începutul anului 1991 în baza Legii nr.15/1990, rezultând din divizarea Trustului de Construcții Montaj Cluj. Societatea este condusă în prezent de Dănuț Canta, director general, fost consilier Județean al PSD și fost director al Administrației Bazinale de Apă Someș Tisa, și de Alexandra Bene, director general-adjunct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian