Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Laurențiu Nistor și Călin Marian aveți o datorie! Onorați-o! Țebea 2022, ediție legendară!

Zilele astea, vizita intempestiv-neanunțată a președintelui Ungariei, Katalin Novak, parcă ne-a mai trezit din adormire și mai ales gestul senatorului Matieș a fost foarte bine venit – Călin Matieș l-a pus la respect pe Președintele Ungariei: Avram Iancu în fața statuii lui Bethlen Gabor!

Matieș ne-a amintit, că anul acesta se ÎMPLINESC 150 DE ANI DE LA MOARTEA LUI AVRAM IANCU. Prin urmare, după doi ani în care pandemia a pus între paranteze evenimentul anual de la Țebea, anul acesta, autoritățile sunt OBLIGATE MORAL SĂ ORGANIZEZE O EDIȚIE DE EXCEPȚIE!

În acest context, Apuseni Info lansează următoarele provocări președintelui Consiliului Județean Hunedoara și Prefectului Hunedoarei:

  1. Avram Iancu alături de Iancu de Hunedoara este un simbol istoric al românilor din Ardeal fără egal. Consiliul Județean Hunedoara trebuie să susțină financiar SERIOS evenimentul din acest an. Un bust al eroului, o plachetă, în mod normal trebuiau în 2022 inaugurate, însă totul se poate repara printr-o serie de evenimente culturale și istorice DE ANVERGURĂ dedicate EROULUI NAȚIONAL și ROMÂNISMULUI.
  2. Anul acesta ceremonia NU SE POATE ORGANIZA FĂRĂ CUVÂNTUL PREȘEDINTELUI ACADEMIEI ROMÂNE, Ioan Aurel Pop. Marian și Nistor sunt obligați moral să respecte memoria Crăișorului prin cuvântul celui care conduce prestigioasa instituție.
  3. Patriarhul României ar trebuie să participe la eveniment în mod absolut obligatoriu! Avram Iancu este unul, deci domnule Marian, sunteți din Țebea aveți datoria de loc, de sânge și de neam să onorați slujba de pomenire cu Patriarhul Daniel. La fel, domnule Nistor, în calitate de deputat care ați reprezentat colegiul Țării Zarandului în Parlament, aveți această datorie sufletească de onorat!
  4. Prezența lui Nicoale Furdui Iancu la eveniment și a CÂT MAI MULTOR RECTORI DE UNIVERSITĂȚI din Ardeal. În mod normal ar trebuie invitați TOȚI RECTORII din Cluj-Napoca, Timișoara, chiar Iași și București.
  5. Baia de Criș, implicit Țebea, nu este doar un nume pe harta, ci chintesența românismului în Ardeal. Asigurați-vă că Mihaiu Gorcea primește banii pentru proiectele depuse. Țebea și Baia de Criș sunt despre neam, sânge și onoare!

Apuseni Info a aruncat mănușa provocării, în speranța că ediția din acest an va fi una legendară și veți face peste ce am propus noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian