Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

(OPINIE) Mihai Curteanu: Vreți să scăpăm de traficul aglomerat? Haideți să avem curajul să spunem stop mersului zilnic cu mașina!

Discutăm astăzi din ce în ce mai mult despre metode și strategii de fluidizare a traficului și transformarea lui într-un trafic care să nu producă efecte negative mediului.

În marile orașe aglomerația în trafic a devenit un mod de viață, ajungem să ne petrecem un procent important din viață în masină în trafic.

Traficul este mai aglomerat ca niciodată, mai ales la orele de varf sau in preajma sarbatorilor, sa iesi cu masina pe străzile oraşului inseamna sa stai blocat in trafic, într-o coloană de alte autoturisme, timp de zeci de minute. Timpul pierdut in trafic este o sursa de furie si frustrare pentru multi soferi, iar cand sunt in criza de timp, aglomeratia ii face pe multi dintre ei sa ignore regulile de circulatie, doar pentru a mai salva cateva minute. Amenzile sunt, insa, usturatoare, pentru cei prinsi, iar sanctiunile includ si ridicarea permisului de conducere.

Ei bine, acestea sunt efectele aglomerării urbane, efectele creșterii populației, efectele creșterii nivelului de trai.

Personal cred că o soluție este aceea de a avea curajul să spunem stop mersului zilnic cu masina, deși subsemnatul este un mare iubitor de confort care dacă s-ar putea ar merge cu masina și până la magazinul din colț.

Știu, la prima vedere sună ciudat aproape imposibil, dar dacă vom sta și vom analiza obiectiv vom înțelege că este singura soluție.

Obligația administrațiilor publice locale este aceea de a crea sisteme de

transport public eficiente, rapide, cu timpi foarte bine obtimizați astfel încât cetățeanul să ajungă singur la concluzia (după un calcul simplu de timp și costuri) că e mai rentabil să lase masina acasă dacă trebuie să meargă la job sau să ducă copilul la școală.

În alta ordine de idei, nevoia de centuri ocolitoare și inele de centură este una stringentă.

La o scurtă analaziă, vom observa că astazi fiecare familie are minim o mașină care se revarsă în trafic zilnic.

In SUA, de exemplu, 34,1% dintre familii au o masina, 37,5% au doua masini, iar 19,1% au trei sau mai multe autoturisme. Iar supraaglomerarea traficului este o problema tot mai presanta nu numai in metropolele din America, ci si in multe tari europene. In

Paris, de exemplu, poluarea a dus la restrictionari drastice in trafic, inclusiv interzicerea mașinilor pe strazi între anumite ore sau introducerea unor gratuități pentru transportul în comun.

Park and ride-urile de la intrarea în oraș sunt imperios necesare cu o conectare bine gândită la sitemul de transport public.

Am auzit zilele acestea un punct de vedere pe care personal îl consider mai mult decât interesant și viabil pentru a reuși să rezolvi problema aglomerației în centrul orașului respectiv desființarea parcărilor în centrul orașului, cu un mic amendament parcările subterane ar fi pentru început o soluție în contrapartida cu desființarea toatală a parcărilor supraterane din centru, astfel ai obține lărgirea străzilor existente implicit fluidizarea traficului.

Spre exemplu, în unele metropole în zonele supra aglomerate se eliberează autorizații de construire pentru unități locative fără parcări pentru a obliga viitorii proprietari să folosească mijloace de transport alternativ.

Din nefericire automobilul, acest mijloc de transport care a revoluționat modul de deplasare și a creat interconctivitate mai facilă între anumite zone, a devenit astăzi un adevărat flagel pentru lumea modernă.

Despre Mihai Curteanu

Este absolvent de drept, analist politic, antreprenor, pasionat de urbanism și de provocările dezvoltării metropolitane. Mihai Curteanu este și președintele Asociației Metro Urban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EnglishHungarianRomanian