Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Consiliul Județean Bihor a emis ordinul de începere a lucrărilor la Centura Aleșd

Joi, 2 iunie, Consiliul Județean Bihor a emis ordinul de începere a lucrărilor la Centura Aleșd. Într-o primă etapă se va face organizarea de șantier, iar apoi lucrările propriu-zise.

Varianta de Ocolire Aleșd este construită de asocierea formată din firmele Drum Asfalt și Trameco. Valoarea contractului se ridică la 74,8  milioane lei, fără TVA.

Conform prevederilor contractuale, Drum Asfalt și Trameco vor avea la dispoziție un termen de 3 luni pentru serviciile de proiectare și 12 luni pentru execuție.

Lungimea șoselei de centură va fi de 5,8 kilometri și va asigura o nouă rută rapidă de transport, scurtându-se semnificativ timpul de parcurs pe DN1, în dreptul localității Aleșd. Centura intersectează și drumul județean DJ 764 Beiuș  – Aleșd și îl descarcă de traficul greu cu mărfuri provenind de la două fabrici din zonă.

Finanțarea va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile, alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020.

Vă reamintim că Proiectul se realizează în baza unui protocol de colaborare dintre Consiliul Județean Bihor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian