Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Ioan Faur, despre COPIII SOARELUI: Am avut o colaborare normală, își plăteau la timp taxele și impozitele locale, nu i-am avantajat sau protejat cu nimic

Primarul din Ribița a declarat astăzi în exclusivitate pentru Apuseni Info că instituția pe care o conduce avea o colaborare normală cu cei din comunitatea COPIII SOARELUI, aceștia plătindu-și la timp taxele și impozitele locale, fără să fie avantajați cu ceva anume.

Așa cum au declarat și alți colegi primari sau persoane publice, membrii Asociației Culturale Copiii Soarelui, se ocupau cu agricultura ecologică, creșteau animale, culegeau plante și fructe de pădure, susțineau cursuri de meditație, nu deranjau, erau o comunitate normală.

Organizau o dată pe an în zodia scorpionului, ziua „porților deschise” , invitând multă lume din toată țara dar mai ales din comună, având multe rude și prieteni. La aceasta manifestare prezentau o expoziție de produse gastronomice naturale, sucuri și uleiuri din plante și fructe, aduceau formație de muzică populară, se juca fotbal, era organizat la final un foc de tabără. Menționez că în comunitatea lor este interzis consumul de alcool, carne și tutun. Am participat de două ori la acest eveniment, începând cu 2004 ultimul fiind în noiembrie 2019. În calitate de primar la acea dată am apreciat aceste activități ale lor și mai ales , au contribuit la repopularea satului Dumbrava de Sus, care era la un moment dat îmbătrânit și depopulat , prin plecarea definitivă înainte de 1990 a mai multor familii .

Am avut o colaborare normală, la fel ca și cu ceilalți cetățeni ai comunei noastre, își plăteau la timp taxele și impozitele locale, nu i-am avantajat sau protejat cu nimic, nu i-am reclamat pentru că nu aveam probe concrete în acest sens, nu am competențe și atribuții de acest fel iar aparatul de specialitate al primăriei și-a făcut datoria conform legii.

În zilele trecute, prefectura, poliția, AJPIS , au dispus primăriei efectuarea unor verificări în teren la Asociația Culturală Copiii Soarelui, lucru pe care l-am îndeplinit” a transmis Ioan Faur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian