Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Ioan Faur, despre „flotanții” din Ribița: Doar 16 erau înscriși în lista electorală suplimentară din care 8 erau membri ai secției de votare

Primarul comunei Ribița, Ioan Faur, a adus lumină în speța voturilor de la locale. Edilul din Ribița a prezentat procesul verbal din secția de vot de la Dumbrava de Sus unde doar 16 „flotanți” erau înscriși în lista electorală suplimentară din care 8 erau membri ai secției de votare.

„În urma suspiciunilor că solicitanții de vize de reședință din Dumbrava de Sus , cu referință la „Copiii Soarelui” , au influențat alegerile locale din 27 septembrie 2020 pentru alegerea primarului și consiliului local în comuna Ribița vă pun la dispoziție rezultatele oficiale referitoare la prezența la vot și numărul total al alegătorilor înscriși în listele electorale suplimentare care s-au prezentat la urne în secția de votare Dumbrava de Sus și rezultatul votului .

Numărul total al alegătorilor înscriși în lista electorală suplimentară, 16 alegători din care 8 sunt membrii din secția de votare împreună cu președintele și locțiitorul secției. De asemenea mai sunt aproximativ 8 persoane care au avut viză de reședință, membrii ai familiilor care au domiciliul în Dumbrava de Sus și care s-au înscris în termenul legal pe listele electorale permanente.

Vă aduc la cunoștință faptul că persoanele cu drept de vot din comunitatea „Copiii Soarelui” au participat la alegerile locale, parlamentar , prezidențiale, europarlamentare, referendum începând cu alegerile locale din anul 2004 de când sunt primar. Din discuțiile purtate în campania electorală au acceptat să fie membrii sau observatori în secția de votare deoarece ne era foarte greu să găsim alte persoane în sat , populația fiind îmbătrânită iar din satele învecinate refuzau pentru că era distanță mare. Pentru prezența ca membrii în secția de votare erau retribuiți oficial cu o indemnizație în bani” a explicat pentru Apuseni Info, primarul Ioan Faur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian