Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Alin Tișe este pârât de USR Cluj la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării

În ședința extraordinară convocată astăzi, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, s-a adresat consilierului județean USR Ionuț Florea folosind termenul „autist”. Ulterior, USR Cluj a anunțat că va sesiza Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

„Am crezut că doar colegul dumneavoastră care a plecat este autist și cântă după ureche, dar văd că și dumneavoastră cântați după ureche”, a spus Tișe.

USR Cluj a anunțat după ședință că va sesiza Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării: „Încercând să insulte din nou consilierii USR, Alin Tișe a folosit cuvântul “autist” cu conotație negativă. Cu toate că Dr. Mihai Iepure i-a atras atenția imediat asupra faptei, tocmai pentru a sublinia că un astfel de gest nu este acceptabil într-un discurs civilizat, d-nul Tișe a persistat, afirmând zeflemitor că se referea la “autism administrativ”. O astfel de abordare nu face decât să bagatelizeze o situație serioasă.

Președintele Consiliului Județean și-a demonstrat cu această ocazie nu doar ignoranța, necunoscând semnificația termenului și încărcătura lui, dar și disprețul față de o categorie de cetățeni pe care nu îi înțelege.

Luptele politice duc adesea la contre dure și cuvinte grele. Există însă anumite linii de netrecut într-un discurs public civilizat și glumele pe seama persoanelor cu dizabilități se încadrează în această categorie!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian