Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Aproape 5 milioane de euro s-au investit în infrastructura de apă/canal a Beiușului! S-au meritat banii investiți?

În luna mai, consilierul USR Beiuș, Emil Popa, a testat în cât timp apa de la blocurile ANL din Beiuș devine caldă. Consilierul a tot așteptat „apa caldă” dar în fapt a fost maxim călâie… Ulterior, consilierul local a înaintat o scrisoare deschisă către primarul din Beiuș și consilierilor locali.

Vineri, Popa a revenit cu un răspuns primit de la SC Compania de Apă Oradea SA în legătură cu sumele investite în infrastructura de apă/canal a Beiușului: „Victorie de etapă! Ieri, după 46 de zile de la solicitarea oficială pe care am făcut-o Companiei de Apă Oradea și doar după ce am apelat la Instituția Prefectului ca să oblige CAO să dea un răspuns, am primit documentele cerute.

Vă reamintesc că, pentru a analiza oportunitatea de a ieși din asocierea cu CAO și a gestiona la nivel local serviciul de apă-canal, am solicitat atât Primăriei Beiuș cât și Companiei de Apă Oradea mai multe informații, respectiv documente contractuale și sumele pe care le-am datora dacă în acest moment s-ar face ieșirea din asociere. Răspunsul îl puteți vedea în imaginea alăturată.

Conform celor transmise, investiția CAO în Beiuș ar fi de 23.179.211,98 lei, echivalentul a 4.685.319,37 euro la cursul de azi de 4,9472 lei pentru un euro. Ce părere aveți, arată infrastructura de apă/canal a Beiușului ca după o investiție de aproape 5 milioane de euro? Bem noi apa de la robinet și o putem folosi fără a ne fi afectate electrocasnicele datorită depunerilor calcaroase? Și asta în timp ce plătim tarife mai mari decât la Sibiu, Brașov sau București!

Aici puteți afla mai multe despre inițiativa ieșirii din asocierea cu CAO: https://bit.ly/3y8YVgR

După studierea documentelor primite și consultarea unor specialiști, voi reveni cu un rezumat și cu o concluzie” a anunțat Popa, pe o rețea de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian