Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Nu udați grădinile, pentru că alții vor rămâne fără apă de băut și pentru spălat!

Consiliul Județean Cluj se alătură campaniei de informare și conștientizare inițiate de operatorul regional Compania de Apă „Someș” campanie ce subliniază faptul că utilizarea apei potabile din rețeaua publică, în alte scopuri decât pentru satisfacerea nevoilor casnice, poate avea ca efect întreruperea alimentării cu apă pentru unii utilizatori.

„Odată cu venirea sezonului cald , Compania de Apă „Someș” a constatat o creștere tot mai accentuată a consumului de apă în rândul populației, cu mult peste necesarul strict casnic din perioadele cu regim termic normal.

Această creștere este înregistrată, în special, în zona rurală a ariei deservite, ceea ce demonstrează faptul că cea mai mare parte a acestui consum se datorează utilizării apei pentru activități agricole, de grădinărit și zootehnice: udarea grădinilor, serelor, livezilor, curților, pentru fermele de animale, etc.

În acest context, adresăm un apel insistent concetățenilor care derulează astfel de activități să reducă la minim utilizarea apei potabile pentru scopuri agricole, folosind, pe cât posibil, apa din alte surse alternative: fântâni, puțuri, apa pluvială colectată, etc. Dacă nu se fac eforturi de a reduce consumul de apă potabilă pentru agricultură, 𝘦𝘹𝘪𝘴𝘵𝘢 𝘱𝘰𝘴𝘪𝘣𝘪𝘭𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦𝘢 𝘤𝘢 𝘶𝘯𝘪𝘪 𝘤𝘦𝘵𝘢𝘵𝘦𝘯𝘪 𝘴𝘢 𝘧𝘪𝘦 𝘱𝘳𝘪𝘷𝘢𝘵𝘪 𝘥𝘦 𝘥𝘳𝘦𝘱𝘵𝘶𝘭 𝘷𝘪𝘵𝘢𝘭 𝘥𝘦 𝘢 𝘢𝘷𝘦𝘢 𝘮𝘪𝘯𝘪𝘮𝘶𝘭 𝘥𝘦 𝘢𝘱𝘢 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘣𝘢𝘶𝘵, 𝘴𝘱𝘢𝘭𝘢𝘵, 𝘴𝘪 𝘢𝘭𝘵𝘦 𝘯𝘦𝘤𝘦𝘴𝘪𝘵𝘢𝘵𝘪.

Reamintim tuturor utilizatorilor că legislația în vigoare descurajează utilizarea apei potabile distribuite prin rețelele publice în alte scopuri decât pentru satisfacerea nevoilor primordiale. Aceste prevederi sunt cuprinse și în contractul de furnizare/prestare a serviciului încheiat de CASSA cu fiecare client” arată oficialii instituției clujene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian