Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Petre Pop: Terapia prin călătorie. Părintele este călăuza copilului

Viața este o continuă călătorie, însă una fără ca destinația să aibă vreo importantă, ci doar scopul ei, propria regăsire. De când ne naștem pornim spre un drum al dezvoltării personale, o călătorie personală prin care căutăm sensuri și semnificații…în care viețuim, simțim, iubim, urâm, judecăm, trăim atât experiența succesului cât si pe cea a eșecului.

Și pentru că a găsi îl implică pe a căuta, adică a călătorii prin întâmplări iar acestea de cele mai multe ori sunt necunoscute, determinându-te să întrebi pe cineva, să te ghideze ori să-ți recomande cineva o destinație: ,,-uite eu am fost la Paris la Mont Parnasse si e foarte frumos… merită excursia…”

De aceea dragi prieteni în ,,călătoria” vieții noastre avem nevoie de mentori, de călăuze care să ne recomande viața… si cine sunt mai potriviți pentru acest mentorat, decât părinții.

Primi parteneri si călăuze ai acestei călători ne sunt părinții noștri, adică cei mai buni si necondiționați prieteni, iar ,,Agenția de turism” este familia noastră. Nu ezitați să-i aveți parteneri în întâmplările vieții. Iar dacă părinții știu să călătorească și să-și trăiască propria viață, inclusiv cea alături de propriu copii, cu satisfacție, atunci copiii lor, prin imitare vor avea o viață cu satisfacții și cu un enorm respect față de părinți.

Părinții trebuie să se bucure de viață și din ,,datoria” paternă de a avea copii sănătoși si cu predispoziție spre fericire. Ecuația fiind simplă: părinți fericiți= copii predispuși la fericire.

Din păcate ,,beteșugul” acestor vremuri este acela că foarte mulți părinți își petrec din ce în ce mai puțin timp alături de copii. Sunt prea concentrați pe propria carieră sau business și din dorința de a compensa această frustrare prin chestiuni materiale ( bani, iPhone, mașina…) contribuie la declinul psihologic și social al propriilor copii, care lipsiți de călăuza vieții lor, se refugiază în negare (alcool, droguri…)

Va urma…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EnglishHungarianRomanian