Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Șeful ROMSILVA: Tăierile ilegale, există din păcate, însă sunt la un nivel mult mai scăzut față de cifrele vehiculate în spațiul public

Într-un interviu acordat site-ului cronicaromana.net, șeful ROMSILVA, George Mierliță, a declarat că tăierile ilegale sunt la un nivel mult mai scăzut față de cifrele vehiculate în spațiul public.

„În privința tăierilor ilegale, ele există din păcate, însă la un nivel mult mai scăzut față de cifrele vehiculate în spațiul public, cel puțin pentru pădurile proprietatea publică a statului pe care le administrăm. Volumele variază între 30.000 de metri cubi și 40.000 de metri cubi pe an în toate cele 3,13 milioane de hectare proprietatea publică a statului. Anul trecut, de exemplu, s-a înregistrat, în urma controalelor, un volum de 34.598 metri cubi tăiați ilegal. Dacă facem un calcul la hectar, volumul este insignifiant, dar asta nu înseamnă că nu luăm măsuri, permanent, pentru reducerea volumului tăierilor ilegale” a precizat șeful ROMSILVA.

Întrebat ce măsuri a luat instituția pe care o conduce, Mierliță a mai precizat: „Am sporit controalele în pădurile administrate, am executat șanțuri de minim sanitar, care limitează accesul autovehiculelor în fondul forestier, am instalat bariere pe drumurile forestiere, am identificat zonele cu risc ridicat de tăieri ilegale și instalăm tot mai multe camere de monitorizare, inclusiv sisteme inteligente care recunosc plăcuțele de înmatriculare ale autovehiculelor care transportă lemnul și depistează dacă acestea au sau nu aviz”.

Pentru a citi tot interviul, click aici – Directorul general, George Mierliță, management performant la Romsilva: “Indicatorii stabiliți de Consiliul de Administrație au fost depășiți la toate capitolele!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian