Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

O elevă din Apuseni merge pe jos 2 ore pe zi spre școală, apoi 2 spre acasă: „Primim de la munte lecții tot timpul!”

Celebra activistă de mediu și iubitoare de Apuseni, Rocsana Contraș, ne prezintă o elevă din Munții Apuseni care poate fi exemplu pentru toți cei sensibili care se plâng că sunt în depresie: Tânăra, din Frăsinet, comuna Băișoara, face 2 ore dus PÂNĂ LA MICROBUZ (de acolo alte minute până la școală) și alte două ore întors TOT PÂNĂ LA MICROBUZ, pentru a merge acasă!

„Copila asta minunată, merge zilnic câte 2 ore pe jos ca să poată ajunge la microbusul școlar și încă 2 ore după-masa ca să ajungă înapoi acasă. 

În cea de a doua imagine este bucătăria lor de vară. Un șopron fără pereți unde gătesc pe foc de lemne. 

Primim de la munte lecții tot timpul. Când unii privesc cu admiratie mașini scumpe, haine de firmă și pietre prețioase, eu rămân fără cuvinte in fata lor. Nestematele satelor din munte. Stau câte o oră in trafic cu aerul condiționat pornit și mă supăr tare. Apoi apare sufletul asta. Îmi spune ca sunt zile când trebuie sa mai coboare o dată in sat la magazin. 

Încă nu am găsit nici o mașină de teren care să poată urca până la căsuța lor. Și să mergi pe picioare este greu căci este rupt drumul și sunt formate niște ravene grozave. Ce pentru noi ar părea o tabăra de aventură pentru ei este viața de zi cu zi. 

Îi numim pe unii oameni de munte. Îi văd mereu in drumeții echipați cu trekkings și trappers, cu windstoppere și softshelluri, cu Map My Hike la îndemâna. Nu știu nimic! Habar nu au ce înseamnă copiii munților! Mă înclin până la podea în fata ta copile și aduc cu mine atâta senin cât pentru vara toată!”, a relatat Rocsana Contraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian