Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Ziua Universală a Iei, sărbătorită în Parcul Cetate din Deva

Vineri, 24 iunie 2022, de la ora 14, în Parcul Cetății din Deva, va avea loc manifestarea „În ie, cu mândrie”, eveniment organizat de Consiliul Județean Hunedoara și Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică Hunedoara, în parteneriat cu Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara și Asociația Producătorilor de Produse Tradiționale și Ecologice Hunedoara.

Îmbrăcăm cu toții ia tradițională românească și sărbătorim împreună o zi specială – Ziua Universală a Iei – tradiţie românească de o frumuseţe unică.

Ansambluri folclorice din județul Hunedoara, tradiții, interpreți și muzică de calitate, produse tradiționale și voie bună – toate vor anima parcul de la poalele Cetății. Ziua Universală a Iei ne reamintește în fiecare an de cămașa tradițională românească, obiect vestimentar cu care ne mândrim. Ea vorbește de la sine despre propriile noastre origini și rădăcinile pe care le avem. Ia scoate în evidență frumusețea, iar în ultimii ani a început să fie tot mai apreciată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian