Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Lucrările de modernizare pe drumul Gilău – Someșu Rece – Mărișel avansează rapid! Tișe: Drumul are o importanța strategică și turistică!

Consiliul Județean Cluj continuă într-un ritm susținut lucrările de reabilitare și modernizare rămase de executat din cadrul proiectului cu finanțare europeană ce vizează DJ 107P Gilău (DN 1) – Someșu Rece – Mărișel – DN 1R, în lungime de 44,26 km. În acest context, pe sectorul cuprins între km 8+100 – 10+300 a fost așternut stratul de mixtură asfaltică, în prealabil fiind întreprinse lucrări de frezare și așternere a unui nou strat de piatră spartă.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: ,,Dată fiind importanța strategică și turistică a acestui drum pentru județul Cluj, ne dorim ca în cel mai scurt timp posibil acesta să se prezinte în cele mai bune condiții pentru desfășurarea traficului rutier. Urmărim îndeaproape întregul proces de reabilitare și modernizare, astfel încât la finalul lucrărilor acesta să îndeplinească toate standardele de calitate și siguranță impuse.”

Astfel, echipele mobilizate de către constructor și dispuse pe întregul tronson de drum vizat derulează în continuare lucrări constând în frezarea pe mari suprafețe a zonelor de carosabil deteriorate, consolidarea mai multor sectoare, înlocuirea și montarea tuburilor de podețe, precum și reabilitarea a șase poduri.

Intervențiile vizează toată lungimea sectorului, începând de la fundația drumului, respectiv refacerea sistemului rutier în zonele unde acest lucru se impune, urmând a fi încheiate cu așternerea a două straturi de asfalt, respectiv binder și strat de uzură.

Lucrările de reabilitare cuprind nu mai puțin de 14 poduri dar și realizarea de acostamente, șanțuri și rigole, racorduri la drumurile laterale, montarea de parapeți metalici, investiția urmând să fie finalizată prin executarea de marcaje și semnalizare rutieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EnglishHungarianRomanian