Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

12 milioane de lei au fost alocați orașului Baia de Arieș prin Programul Anghel Saligny: Ce proiecte vor din finanțate?

Ministerul Dezvoltării a finalizat și publicat astăzi lista proiectelor care vor primi finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” în trei județe și sectoarele Capitalei.

Localitățile care au depus cereri de finanțare pentru mai multe tipuri de investiții au primit finanțarea pe baza unor criterii de prioritizare. 

„Vom asigura prioritar apa potabilă în localități, apoi rețeaua de canalizare. Drumurile vor fi reabilitate doar dacă aceste două categorii de utilități sunt realizate, pentru a evita situația în care un drum reabilitat trebuie spart ulterior pentru a așeza conducta de apă sau de canalizare. Totodată, fiecare localitate care a depus cerere va primi finanțare pentru cel puțin o investiție”, a declarat Cseke Attila.

Ce proiecte vor fi finanțate în Baia de Arieș?

  • Baia De Arieș Modernizare drumuri vicinale şi străzi în oraşul Baia de Arieş, judeţul Alba, respectiv DV nr. 1 şi nr. 2 Muncelu, DV nr. 2 Cioara de Sus, DV nr. 1 şi nr. 2 Sartăş, strada Hărmăneasa 7.245.955,84
  • Baia De Arieș „Modernizare străzi în oraşul Baia de Arieş, jud. Alba, respectiv: – 9 Mai, Amurgului, Avram Iancu, Bazinelor, Fântânilor, Izvoarelor, Minerilor, Primăverii, Stadionului, Transformatorului, Prunilor şi Uzinei.” 3.491.938,71
  • Baia De Arieș Modernizare drum vicinal nr. 4 sat Brăzeşti, oraş Baia de Arieş, jud. Alba 1.235.785,65

Unitățile administrativ-teritoriale din județul Alba au depus 177 de cereri de finanțare, iar 122 dintre acestea și 51% din cuantumul tuturor solicitărilor au primit aprobare. Suma acestora se ridică la 1,17 miliarde de lei.

După cum este cunoscut, prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, asigură serviciile de bază în localități (apa, rețeaua de canalizare și gaze) și reabilitează drumurile și podurile. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EnglishHungarianRomanian