Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

A fost sfințită și inaugurată Casa Horii de pe Valea Jderii

foto: Horea-Dorin Matis

Asociaţia de Voluntari din Comuna Ciucea, cu sprijinul Primăriei Ciucea, a organizat sâmbătă, 25 iunie 2022 o întâlnire între generaţii cu două evenimente de excepție: A fost sfințită și inaugurată Casa Horii de pe Valea Jderii și au fost lansate două cărți – lansarea monografiei comunei Ciucea, „Ciucea, pagini de istorie. Trecut şi prezent” -autori: Cristian Dascălu, Valeria Rădulescu, Ana-Maria Dascălu, Mircea Tămaş, Cristian Sedlacec și a cărții, „Cineva ascute un cuţit”- autor, Alexandru Jurcan.

„Am participat astăzi la inaugurarea „Casei Horii” de pe malul stâng a văii Gherminului. Felicitări colegului Dascalu Cristian și Asociația De Voluntari Ciucea pentru realizarea acestei case tradiționale! Felicitări meșterului lemnar Fănică Bara și echipei sale pentru proiectarea și ridicarea acestei case!” a precizat consilierul local și directorul Liceului Teoretic Octavian Goga Huedin, Horea-Dorin Matiș.

La eveniment, alături de primarul din Ciucea, Radu Florin Abrudan, a participat și primarul din Horea, din Munții Apuseni, Marin Nicola.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *