Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Raul Matei: Niciun bloc din Brad nu a fost reabilitat energetic pe un program european

Consilierul local USR Brad, Raul Matei, a precizat astăzi într-o analiză, pe o rețea de socializare, că „niciun bloc din Brad nu a fost reabilitat energetic pe un program european”.

Se împlinesc în octombrie 2022, doi ani de când sunt consilier local alături de ceilalți 2 colegi, Raluca Brandusan și Sergiu-Alin Bufnilă. Suntem 3 din 17. De multe ori am fost doar 3, de alte ori am fost puțin mai mulți. Sper să devină o regulă în perioada următoare și să fim 6 dacă nu 9.

Oricum, ceea ce vreau eu să vă spun e că dinainte să devin om politic, am fost și încă sunt înainte de toate, om, cetățean simplu. Nu m-a schimbat nimeni, nu mă va schimba politica.

Răspunsul la adresa mea din 06.05.2014, ( 2014 ❗️) cu privire la oportunitatea accesării unei finanțări europene privind reabilitarea energetică a blocurilor de locuințe din Brad prin intermediul Programului Operațional Regional 2014-2020 a rămas doar la stadiu de „avem în vedere”, „avem în atenție”. Sunt răspunsurile consacrate și definitorii la orice ale primarului fără soluții al Bradului.

Este și motivul care m-a determinat să mă implic dincolo de civismul cetățeanului.

Finanțarea europeană a trecut. Rezultat: niciun bloc din Brad nu a fost reabilitat energetic pe acest program european.

Cele 4 blocuri reabilitate energetic în Brad ( doar în exterior ) sunt ca urmare a unui proiect scris de o asociație privată, non profit. Partea de contribuție a primarului ( că Bradul e pe persoană fizică ) a fost aproape zero, mai exact de doar 2%. Laude, aplauze…

Ca o concluzie, nu sunt omul care bagă de vină gratuit, care face scandal sau circ ( în descrierea celor care nu mă înghit ). Sunt omul care propune și vine cu soluții. Dacă nici așa nu vrei, să nu te aștepți să îți fie ușor cu mine.

P.S. Uitați-vă la data răspunsului (2014), raportați la prezent.

P.S.1 Am ales să rămân în Brad, nu mă poate determina nimeni să plec împotriva voinței mele.

P.S.2 Nu am nimic personal cu persoana fizică, Cazacu Florin, în schimb am cu persoana oficială a primarului Cazacu Florin. Dânsul s-a plictisit mult (e de înțeles), e atehnic într-ale administrației publice, nu mai are dorință și zvâc de schimbare. S-a plafonat pe măsură ce a înaintat în vârstă.

P.S. 3 Poate ne salvează rușinea PNRR-ul scris de USR” arată Raul Matei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian