Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Guvernul vrea impozitare de 40% pe pariurile sportive! Cine va mai juca?

Printre măsurile fiscale pe care coaliţia le pregăteşte pentru români se află şi majorarea cotei de impozitare a câştigurilor din jocurilor de noroc, de la 1%, 16% şi 25% cât este acum, la 40%.

Nivelul de 40% ar viza toate câştigurile obţinute şi ar putea fi unul care să reducă interesul în rândul persoanelor care practică jocuri de noroc.

În prezent, cotele de impozitare sunt de 1%, 16% şi 25%. Astfel, la un premiu de 500.000 de lei, se va plăti 1% pentru partea de până la 66.750 lei inclusiv, 16% pentru segmentul din premiu aflat între 66.750 lei şi 445.000 lei, precum şi 25% pentru partea din premiu care trece de 445.000 de lei.

Cum au caracterizat măsura operatorii jocurilor de noroc: O taxă de 40% va reduce veniturile la buget!

Operatorii de pe piaţa jocurilor de noroc online atrag atenţia că impunerea unei taxe de 40% pe retrageri, prevăzută într-un act normativ al Guvernului, va avea ca efect direct reducerea numărului de jucători de pe site-urile licenţiate în România şi migrarea lor către o zona a site-urilor ilegale.

„Înainte de a adopta o astfel de măsură fiscal, trebuie luaţi în considerare o serie de factori. În primul rând, jocurile de noroc online sunt în principal o industrie a divertismentului, nicidecum o sursă de venituri pentru jucători. Conform datelor AOJND, peste 80% din cei care retrag bani în urma participării la jocuri de noroc, retrag sume de până la maxim 1.000 de lei, majoritatea fiind însă mult mai mici, de ordinul a câtorva sute de lei. Practic, vorbim majoritar de cazuri în care jucătorul nu urmăreşte câştigul cu orice preţ ci plăcerea de a concura, în acest fel gambling online fiind mai degrabă o sursă de reducere a stresului cotidian”, a declarat Odeta Nestor, preşedintele Asociaţiei Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanţă (AOJND).

Potrivit datelor asociaţiei, aproximativ 90% din totalul jocurilor online se desfăşoară pe site-uri licenţiate în România.

Prin impunerea noii taxe şi migrarea jucătorilor, veniturile statului se vor reduce pe termen scurt şi mediu, în loc să crească consideră Asociaţia.

Membrii AOJND sunt Betfair, eFortuna, Netbet, PokerStars, SportingBet, Stanleybet, Unibet, Baumbet, Betano, Circus, Maxbet, Efbet, Public Win, WinMaster.

2 thoughts on “Guvernul vrea impozitare de 40% pe pariurile sportive! Cine va mai juca?

  1. O cretinitate ! la 40% nu mai joaca decat prostovanii care vor sa imparta castigul cu statul asta mafiot !!! chiar nu stiu cine a venit cu o astfel de imbecilitate !!

  2. O prostie !! dar nah la ce inteligenta au cei care au venit cu ideea asta nu ma mira nimic !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian