Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

CFR Călători a mărit preţurile la bilete din 1 iulie: Cât va costa un bilet pe rutele Oradea-Cluj sau București-Timișoara?

CFR Călători informează că, începând cu data de 1 iulie 2022, vor fi puse în aplicare prevederile Ordinului Ministrului Transporturilor și Infrastructurii (OMT) nr. 548 din 25 mai 2022 privind aprobarea tarifelor de deservire generală din transportul feroviar public de călători. 

Măsura vine în sprijinul redresării şi echilibrării activității economice a tuturor operatorilor de transport feroviar de călători din România pe fondul creşterii preţurilor la diferite materiale cu pondere mare în activitatea de transport feroviar: combustibil, energie, piese etc. Ultima ajustare de tarife la călătoria pe calea ferată, aplicabilă tuturor operatorilor de transport feroviar de călători, a fost în anul 2013.

Facilităţile de călătorie acordate de CFR Călători până în prezent sunt valabile în continuare şi după aplicarea prevedrilor OMT, menţinându-se principiile de protejare a călătorilor care utilizează frecvent trenurile de persoane, prin continuarea acordării de reduceri de până la 50% din tariful integral la abonamentele destinate navetiştilor, a reducerii 50% la abonamentele și biletele pentru studenți, a gratuității la abonamentele și biletele pentru elevi.

De asemenea se vor menţine și ofertele comerciale ale CFR Călători prin care se acordă reduceri tarifare, ca de exemplu: 5% reducere din tariful de transport la cumpărarea online (direct de pe site-ul www.cfrcalatori.ro, din aplicația disponibilă pe telefon, de la automatele de vânzare bilete din stații), de până la 10% reducere din tariful de transport la cumpărarea cu anticipație de peste 10 zile, de 10% reducere din tariful de transport pentru călătoria dus-întors etc.

Exemple tarife de transport* după aplicarea OMT, din 1 iulie 2022:

* Pentru călătoria cu loc rezervat se achită tariful de rezervare a locului în valoare de 5 lei.

Obs. Trenurile InterRegio (IR) și Regio Expres (RE) şi unele trenuri Regio au regim de rezervare obligatoriu.

**Secţie de circulaţie cu tarif unic şi regim de rezervare obligatoriu. La tarif se adaugă şi rezervarea locului în valoare de 5 lei .

*** Secţie de circulaţie cu tarif unic şi posibilitate de rezervare a locului, la tarif de 1 leu.

Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile la:

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *