Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Noaptea minții: Primăria Cluj-Napoca va acorda funcționarilor săi sporuri de obezitate – 15% din salariul de bază al acestora!

Primăria Cluj-Napoca va acorda funcționarilor săi sporuri de obezitate, reprezentând 15% din salariul de bază al acestora. Hotărârea a fost votată în Consiliul Local Cluj-Napoca și are are la bază un raport în care se face legătura între munca de birou, stresul profesional şi hipertensiune sau obezitate.

Sporurile de obezitate stau în spatele unui raport din 2022 al Direcţiei de Sănătate Publică Cluj prin care se constată că salariaţii din Primăria condusă de Emil Boc „îşi desfăşoară activitatea în locuri de muncă care presupun condiţii periculoase sau vătămătoare”.

Legea cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice prevede că salariaţii au dreptul să beneficieze de un spor de până la 15% din salariul de bază pentru astfel de condiţii, informează adevarul.ro

Consilierul local USR, Adriana Cristian, alături de colegii ei s-ar opus acestei inițiative aberante: „Sunt un mare susţinător al remunerării corecte şi a bonusării performanţei şi chiar cred că fără a îndeplini aceste două obiective, este foarte dificil să solicităm performanţă. De aici şi până la a considera munca de funcţionar un loc de muncă care se desfăşoară în condiţii periculoase sau vătămătoare este o cale foarte lungă. Pe baza motivării DSP, înseamnă că toţi IT-iştii clujeni, toţi politicienii, tot personalul TESA de peste tot ar beneficia de aceste sporuri. În privat, ele nu există. Toţi stăm pe scaun 8 ore, toţi lucrăm în condiţii de stres. Voi trimite corpul de control al Ministerului Sănătăţii să verifice cu s-a făcut acest raport, pentru că este de departe fantasmagoric”.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să citiți – Sporuri pentru riscul de obezitate în Primăria Cluj-Napoca. „În mediul privat, acestea nu există“

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian