Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Feieș, după ce a obținut finanțare pentru un proiect MAMUT în Sebiș: Calitatea vieții este o prioritate!

Cristian Feieș, tânărul și energicul edil din Sebiș nu se lasă cu una cu două. Recent a obținut finanțare guvernamentală pentru un proiect MAMUT, care o dată finalizat va crește calitatea vieții în frumosul oraș arădean de la poalele Munților Apuseni.

Astfel, Guvernul României, în fapt Ministerul Dezvoltării a hotărât finanțarea proiectului, „Extindere și reabilitare sistem de alimentare cu apă în localitatea Sebiș și localitățile aparținătoare U.AT. Sebiș, jud. Arad” depus de primar Feieș, în valoare de 16,500,000 RON, prin Programul național de investiții ”Anghel Saligny”.

Primarul din Sebiș a precizat în exclusivitatea pentru Apuseni Info, după aflarea veștii bune că prioritatea sa rămâne creșterea calității vieții arădenilor din Sebiș: „Localitățile din țară și mai ales cele din Munții Apuseni au nevoie urgent de resurse financiare pentru asigurarea de servicii publice moderne la nivelul secolului în care trăim.

Acest program vine pe așteptările comunităților pentru îmbunătățirea calității vieții, mai ales că fiecare UAT a putut opta pentru direcția pentru care are nevoie de finanțare.

Orașul Sebiș a optat pentru modernizarea a peste 10 km de conducte principale de distribuție a apei potabile, acestea fiind ieșite din perioada garantată de utilizare. Din păcate în zona montană primăriile reușesc din ce în ce mai greu să realizeze venituri din taxe și impozite prin care să realizeze astfel de investiții de anvergură, dar cu impact puternic în dezvoltarea infrastructurii datorită îmbătrânirii populației și a depopularii masive din ultimii 25 de ani, iar astfel de intervenții bugetare nu pot fi doar salutate de către autoritățile locale”.

Prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, asigură serviciile de bază în localități (apă, rețele de canalizare și de gaze) și reabilitează drumurile și podurile. Ministerul a publicat, la începutul lunii mai, criteriile de prioritizare a proiectelor care vor primi finanțare, din bugetul total al programului de 65,5 miliarde de lei, dar și lista sumelor repartizate pe județe, iar, până la termenul de depunere a solicitărilor, autoritățile au depus cereri în valoare totală de 137 de miliarde de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian