Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Peste 140 de jandarmi și 100 de polițiști, vor fi prezenți la Târgul de Fete de pe Muntele Găina

În perioada 16 – 17 iulie 2022, cu ocazia Târgului de Fete de pe Muntele Găina,  Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va asigura un dispozitiv de ordine publică format din peste 100 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, arme, explozivi şi substanţe periculoase, investigaţii criminale, criminalistic, investigarea a criminalităţii economice, acțiuni speciale, prevenire și siguranță școlară.

Se va urmări, în principal, prevenirea si combaterea faptelor de natură penală sau contravenţională, menţinerea climatului de siguranţă publică, respectarea regulilor generale de comerţ, prevenirea şi combaterea oricăror activităţi ilicite şi luarea măsurilor legale împotriva celor care, profitând de zonele aglomerate comit furturi din buzunare sau din locuri amenajate pentru depozitarea şi valorificarea produselor.

Totodată, poliţiştii vor acţiona și în zonele în care vor avea loc activităţi cultural – artistice, astfel încât acestea să se desfăşoare în mod normal, fără evenimente negative.

Se va asigura prezența activă a polițiștilor pe toate traseele de deplasare către comuna Avram Iancu şi spre Muntele Găina pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor sau a blocajelor rutiere şi prevenirea conducerii autovehiculelor sub influenta băuturilor alcoolice sau a drogurilor, iar pentru prevenirea accidentelor rutiere, care se datorează vitezei excesive, vor fi folosite 4 aparate radar.

Polițiștii de la prevenire și cei de la siguranță școlară, împreună cu partenerii instituționali, vor desfășura activități informativ – preventive în zonele în care vor avea lor evenimentele publice. Mesajul lor va viza, în principal, prevenirea consumului de substanțe interzise, cu efect psihoactiv.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă tuturor persoanelor care participă la această sărbătoare tradițională să aibă un comportament adecvat, în spiritul respectării normelor de convieţuire socială şi a legilor în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian