Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

DIICOT a dat peste o nouă FERMĂ de cannabis în vestul țării: 19.000 lei costa un kg de cannabis!

La data de 6 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad, au efectuat o acțiune pe linia combaterii traficului de droguri de risc și mare risc.

Din cercetări a reieșit că, în perioada mai – iulie 2022, una dintre persoanele bănuite ar fi înființat și întreținut o cultură de cannabis în interiorul unui imobil, din județul Arad, în scopul recoltării și comercializării, ulterioare, a acesteia, parte din recoltă fiind comercializată de către cea de-a doua persoană bănuită, consumatorilor din județul Arad. Cu privire la cea de-a doua persoană bănuită, s-a reținut că, în aceeași perioadă, ar fi comercializat 2,5 kilograme de cannabis și aproximativ 450 de pastile ecstasy.

Astfel, ieri, 6 iulie, au fost organizate două acțiuni de prindere în flagrant delict, în urma cărora, prima persoană bănuită a fost prinsă în timp ce ar fi vândut un kilogram de cannabis, în schimbul a 19.000 de lei și cea de-a doua persoană bănuită a fost prinsă după ce ar fi comercializat 298 de pastile ecstasy și un kilogram de cannabis, pentru  25.000 de lei.

Ulterior, au fost puse în aplicare 7 mandate de percheziție domiciliară, în județul Arad, în urma cărora, au fost descoperite și ridicate, în vederea indisponibilizării, o cultură outdoor compusă din 125 de plante de cannabis (28,150 de kilograme), 5 grame de cannabis, 2 plante de cannabis, un gram de substanţă psihoactivă, un cântar, două grindere, un aparat de vidat și un ventilator.

Procurorul de caz a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, a celor 2 persoane bănuite, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, 7 iulie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad să admită propunerea măsurii de arestare preventivă, pentru 30 de zile, față de acestea.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.

La activitate au participat polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad și Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timişoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian