Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Social-democrații din Alba, alături de moți, la Târgul de Fete de pe Găina și la Zilele comunei Râmeț

O delegație de social-democrați din Alba a fost prezentă astăzi alături de moți, la Târgul de Fete de pe Găina și la Zilele comunei Râmeț.

„În prima parte a zilei de duminică, la Crucea lui Iancu de pe Muntele Găina, am luat parte la ceremonialul solemn și la slujba religioasă în memoria eroului națiunii române, Avram Iancu.

Am vizitat apoi standurile târgurilor meșterilor populari pe care doresc să îi felicit pentru iscusința lor, dar și pentru că mențin vii frumoase tradiții și îndeletniciri, învățate de la bunici a anunțat Tuhut.

Din delegație au făcut parte liderii PSD Alba, deputatul Radu Tuhuț, președintele PSD Alba, senatorul Călin Mătieș, candidatul al PSD la primăria din Alba Iulia, europarlamentarul Victor Negrescu și subprefectul Corneliu Muresan.

În stilul caracteristic, naționalist, senatorul de Alba, Matieș, a declarat: „Am plecat fruntea la Crucea Iancului cu gândul la vitejia și sacrificiile celui mai mare erou național al românilor din Transilvania!”

Și Victor Negrescu, unul dintrei cei mai activi europarlamentari români și aproape de problemele moților a ținut să precizeze că tradițiile moților trebuie menținute: „Sărbătorile și tradițiile populare trebuie menținute vii. Ține de noi să facem tot ce ne stă în putință să sprijinim menținerea lor. Astăzi, am fost pe Muntele Găina, alături de mii de persoane din toată zona Apusenilor, unde am depus o coroană de flori la Crucea eroului național Avram Iancu, la 150 de ani de la moartea sa”.

Ulterior, delegația a participat la Zilele comunei Râmeț.

Tuhuț a comentat apoi și participarea la Zilele Râmețului: „Primarul comunei Râmeț, Vasile Raica, alături de echipa sa din cadrul primăriei și consiliului local, au oferit participanților o duminică frumoasă, cu multă bună dispoziție. În programul dedicat sărbătorii mocanilor de pe muntele Tarcău au fost incluse slujbă de pomenire a eroilor, recitaluri cu muzică populară sau premii pentru fermieri activi, meșteri tradiționali, veterani de război și cuplurile care au aniversat 50 de ani de căsătorie. Felicitări!”.

La rându-i, senatorul Matieș a participat la eveniment și a lăudat organizatorii: „Pe lângă programul artistic, susținut de interpreți de muzică populară, au fost acordate premii fermierilor, meșterilor tradiționali, cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie și văduvelor veteranilor de război.

Îl felicit pe primarul Vasile Raica pentru organizarea evenimentului!

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *