Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Tulnicele au răsunat din nou în inima Munților Apuseni! Liberalii hunedoreni au umplut platoul de la Găina!

Nota 10 pentru liberalii hunedoreni care au umplut platoul de la Găina.

Prezenți au fost președintele organizației, deputatul Vetuța Stănescu, Călin Marian, mai mulți primari liberali din nordul Hunedoarei și alți lideri ai PNL Hunedoara.

„Tulnicele au răsunat din nou în inima Munților Apuseni, la una dintre cele mai vechi și mai iubite sărbători tradiționale românești – Târgul de Fete de pe Muntele Găina.

Întrerupte de pandemie, manifestările au fost reluate anul acesta și ne-am bucurat să fim, din nou, împreună în falnica ”Țară de piatră” a moților.

Am cinstit astfel tradițiile strămoșești, l-am omagiat pe Avram Iancu – eroul nostru național și ne-am bucurat de o zi minunată petrecută în acest decor de poveste, la 1.467 de metri altitudine.

Organizată pe un platou montan situat la limita județelor Alba, Arad și Hunedoara, manifestarea etno-culturală de pe Muntele Găina a fost menționată prima dată în documente în anul 1816, dar tradiția ei se pierde în negura timpului” a comentat deputatul Stănescu, participarea la eveniment.

O felicităm pe Vetuța Stănescu pentru mobilizare, pe prefectul Călin Marian, pe primari, și așteptăm ca la Țebea, la comemorarea lui Avram Iancu, să fie și mai mulți liberali prezenți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian