Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Pompierii au intervenit pentru stingerea unor incendii de vegetație uscată și în Beiuș, Tinca, Dobricionești și Uileacu de Beiuș

Luni, 18 iulie a.c., pompierii militari bihoreni au fost solicitați să intervină pentru stingerea a 14 incendii de vegetație uscată pe raza localităților Husasău de Tinca, Alparea, Chijic (comuna Copăcel), Chișirid (comuna Nojorid), Oradea, Tărcaia, Gurbediu și Belfir (comuna Tinca), Voivozi (comuna Popești), Sacalasău (comuna Derna), Dobricionești (comuna Măgești), Beiuș, Oșorhei și Forău (comuna Uileacu de Beiuș). Misiunile pompierilor au fost îngreunate de vântul care favoriza propagarea rapidă a focului la vecinătăți, existând riscul de a ajunge în gospodăriile oamenilor, culturi agricole și livezi.

Pompierii militari bihoreni au reușit să localizeze și să lichideze incendiile în limitele găsite, evitând producerea de pagube materiale însemnate.

În localitatea Alparea, incendiul de vegetație uscată de pe o suprafață de un hectar, s-a propagat și la o gospodărie din apropiere, unde au ars 0.2 hectare vegetație uscată și 4 metri de gard.

În localitatea Chijic, au ars 10 hectare vegetație uscată, 5 hectare de grâu și 1.5 hectare de livadă cu aproximativ 250 nuci, producând astfel pagube materiale semnificative.

În cazul incendiului de vegetație de pe pășunea de la Gurbediu, un bărbat de 62 ani a suferit arsuri de gradul 2 și 3 la membrul inferior, în încercarea de a stinge focul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian