Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Incendiu de amploare pe o pășune din Drăgănești

Joi, 21.07 a.c., în jurul orei 15.59, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor a fost sesizat cu privire la producerea unui incendiu de vegetație uscată, pe o pășune din comuna Drăgănești, între localitățile Țigănești de Beiuș, Belejeni și Talpe.

Pentru stingerea incendiului, la fața locului, au acționat mai multe echipaje de pompieri militari din cadrul Secției de Pompieri Beiuș, Stației de Pompieri Ștei și Detașamentului 1 Oradea, cu 3 autospeciale de lucru cu apă și spumă, un container de apă tip Abroll și cu echipamente specifice unor astfel de operațiuni. În ajutorul celor 41 de pompieri militari, au acționat și membrii Serviciului de Voluntariat pentru Situații de Urgență Drăgănești, precum și mai mulți localnici din zonă.

 Stingerea incendiului a fost îngreunată de vânt și de suprafața foarte mare pe care s-a întins, aceasta fiind de aproximativ 100 de hectare.

Pompierii militari au acționat simultan pentru stingerea incendiului și pentru limitarea propagării acestuia la culturi agricole și gospodăriile oamenilor.

Cauza probabilă a evenimentelor menționate a constituit-o utilizarea focului deschis în spaţii deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian