Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Pe cine aruncă PNL Hunedoara în bătălia pentru Consiliul Județean? De ce nu dau încă pe piață numele?

Liberalii hunedoreni sunt astăzi oleacă legați de mâini și de picioare în relația județeană cu PSD dar și în contextul național. Să vă spunem de ce: Pentru că, exceptând instituția Prefectului, care este vizibilă politic dar care nu este ordonator de credite și exceptând smântâna financiară de la București pentru primarii liberali – Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, liberalii hunedoreni nu pot face opoziție lui Nistor și PSD. Hârâielile astea, mărunte, gen „cine e mai cocoș la Vața de Jos”, nu-s opoziție, ci sunt zvâcniri de orgoliu politic primare și cu zero rezultate electorale.

Faptul că Vetuța Stănescu a securizat instituția Prefectului, pentru PNL Hunedoara, deal căzut la pace cu sultanul de la Șoimuș, Laurențiu cel Mare, a fost o chestie deșteaptă iar evident că Prefectul, principalul vector de imagine din județ, va fi candidatul PNL la Consiliul Județean Hunedoara. Off topic: Hahhahahahahahaaaa o schemă pe care în 2019-2020 ar fi vrut și Fabi Kiszely să o joace.

Dar cine să fie candidatul PNL? Vasilică Potecă? Băiat bun, Vasilică dar și Jurca de la Blăjeni ar marca mai bine la o competiție uninominală pă județ. Oancea? Să ia al doilea mandat plin la Deva și dacă îl ia și la județ apele nu-s roz, poate mușcă și din șefia județeană, o dată reconfirmat pe tarlaua de sub cetate. Iacob Ridzi? Omul e relaxat, nu-i curios, să vină banii europeni și guvernamentali la Petroșani, eventual își va dori să iasă la pensie în Parlamentul României sau poate mai sus, la Bruxelles.

Atunci, a cui este zodia? E clar, oricât nu vor să scoată public numele pe piață, Călin Petru Marian va fi candidatul PNL la Consiliul Județean Hunedoara.

Marian deja stârnește unele nemulțumiri printre PSDiști și are câteva avantaje: 1. Relație bună cu primarii dar nu neapărat oficială, de la virșli la țuică, omu` vorbește pe limba lor; 2. Rețeaua mișto din zona agricolă – omul are meseria lor și mai mult a relaționat și instituțional cu aceștia ani de zile; 3. Întorc muierile capul după el, gen Roman, și are tactica asta, dacă mai demult erai „crai de crai” acum e bărbat serios, greu de avut dar ușor de simpatizat, înăltuț, simpatic, zâmbetul ăla fermecător; 4. Nu o sapă pe Vetuța Stănescu, știe să aștepte; 5. Știe să vorbească și pe stilul lui tanti Rodica de la Ticera dar și să șparleze mai academic cu vreun investitor sau cu vreo ambasadă.

Deci, e clar, acum la cât a investit partidul în el, nu poate veni cu marota: „Să văd dacă vreau?!?” în primul rând pentru că vrea. Mișto că l-ar susține și Moloț. Nu? Mircea, l-ai susține?

Mai știe să facă o chestie mișto, Marian, când se stă la vișle și țuică, se scoală, se plimbă printre meseni, salută toată lumea, ceea ce fraților aștia mai plictisiți de politichie nu o mai fac. Și asta contează, că vorba se duce.

Bun. Cam asta e povestea, astăzi, pentru PNL Hunedoara, Marian e candidatul.

Cu Laurențiu Nistor, candidatul TUN al PSD, Marian nu prea are șanse de câștig dar poate scoate un SCOR ISTORIC pentru PNL Hunedoara și poate construi cu adevărat o organizație serioasă, nu un PNL Hunedoara al anului 2020.

rezultate alegeri locale 2020 – președintele Consiliului Județean Hunedoara

Cu un alt candidat din partea PSD, Călin Marian are o șansă mare să câștige.

Țineți minte ce am scris astăzi, ne-om mai revedea și peste doi ani. Analiza noastră este pertinentă.

De ce nu-l scot oficial candidat? 1. Ca să-l protejeze, vorba vine, că e greu de crezut că poate fi agățat cu ceva. 2. Să nu aibă o presiune suplimentară ca Prefect. 3. Dacă se reface USL? (șanse de sub 5%) dar Vetuța, tehnică cum o știm, ia toate variantele în calcul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian