Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Ministerul Dezvoltării a alocat TERMICA BRAD SA 1.321.117 RON

360,9 milioane lei au fost alocate, de Ministerul Dezvoltării, către 27 de unități administrativ-teritoriale la nivelul cărora funcționează sisteme centralizate de alimentare cu energie termică, pentru achiziția de combustibil, gaze naturale sau păcură – anunță ministrul Cseke Attila.

„Alocarea fondurilor a fost, cu siguranță, o măsură benefică, prin care ne-am atins obiectivul de a asigura continuitatea furnizării energiei termice, în special pentru populație, spitale și unități de învățământ. Suntem încrezători că autoritățile locale se pregătesc încă de pe acum pentru asigurarea energiei termice în următorul sezon rece, pentru încălzirea locuințelor și a instituțiilor” a declarat Cseke Attila, ministrul dezvoltării.

Ministerul Dezvoltării a alocat TERMICA BRAD SA 1.321.117 RON – SUME repartizate către bugetele locale ale unor unități administrativ-teritoriale, în cadrul tranșelor I – XIV de alocare aferente consumului de gaze naturale și I – II aferente achiziției de păcură din perioada noiembrie 2021 – martie 2022, din subvenția prevazută la alin (1), (1¹), precum și în vederea asigurării continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a populaţiei conform alin. (4) – (6), ale art. III din Legea nr. 259/2021 pentru aprobarea O.u.G. nr. 118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică și gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022, precum și pentru completarea Ordonanței Guvernului nr. 27/1996 privind acordarea de facilități persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localități din Munții Apuseni şi în Rezervația Biosferei „Delta Dunării”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian