Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Un milion de români ar putea rămâne fără curent după ce cea mai mare carieră de lignit din ţară a fost închisă

De mai bine de o lună, cea mai mare carieră de cărbune din ţară, cea de la Roşia din judeţul Gorj este închisă. Tribunalul Bucureşti (la solicitarea unei organizații non-guvernamentale) a decis că activitatea de exploatare a lignitului să fie oprită până se lămureşte situaţia avizului de mediu.

Decizia magistraţilor nu este definitivă, dar a fost pusă în executare.

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a anunțat că a formulat recurs la decizia Tribunalului Gorj și așteaptă ca magistrații să anuleze prima decizie.

„Lipsa cărbunelui care se dă din cariera Roşia înseamnă alimentarea a circa un milion de gospodării cu energie electrică”, a declarat Daniel Burlan, director general, pentru Antena 3.

Cariera Minieră Roșia are 1.200 de salariați și este cea mai mare din România. Produce cărbune în principal pentru Sucursala Electrocentrale de la Rovinari și nu numai. Problema este că grupurile energetice de la Rovinari produc două treimi din energia electrică de la Complexul Energetic Oltenia. Prin urmare, întreaga activitate gravitează în jurul Termocentralei de la Rovinari.

Acum Complexul Energetic Oltenia a ajuns să funcționeze cu doar câteva grupuri energetice, după ce în urmă cu câteva săptămâni avea pornite 7 blocuri energetice. De la o producție medie de 1.700 de MWh s-a ajuns la livrări de 1.000 de MWh.

Situaţia dramatică va fi discutată curând în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian