Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Ziua Porților deschise la Stația de Pompieri Aleșd, cu ocazia Zilei Subunității

Luni, 15 August a.c., cu ocazia sărbătoririi a 29 de ani de la înființare, Stația de Pompieri Aleșd își va deschide porțile pentru cei în slujba cărora se află.

Astfel, persoanele care doresc să fie alături de pompierii aleșdeni de Ziua lor, sunt așteptate, în data de 15 august a.c., între orele 10.00-12.00, la sediul subunității, situat în Aleșd, pe strada Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul (fosta stradă Piața Obor), nr. 27.

În cadrul acestei activități, pompierii vor desfășura exerciții demonstrative specifice și vor prezenta vizitatorilor, tehnica de luptă utilizată în misiunile operative familiarizându-i totodată, cu măsurile și comportamentele adecvate în cazul producerii diverselor situații de urgență.

În primele șapte luni ale acestui an, pompierii Stației Aleșd au desfăşurat peste 740 de misiuni, din care 143 de operaţiuni de stingere a incendiilor, 63 de intervenţii pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor în urma accidentelor rutiere, 385 de misiuni de acordare a primului ajutor calificat şi de descarcerare, intervenții pentru salvarea a persoanelor cu diferite probleme de sănătate, rămase blocate în locuințe, operațiuni de salvări de animale, precum și alte misiuni specifice.

Echipajele de pompieri militari din cadrul acestei subunități își desfășoară misiunile de protejare a vieții și bunurilor în raionul de intervenţie, cu o suprafaţă de aproximativ 1222 kilometri pătraţi, format din 72 de localităţi şi o populaţie de circa 57 590 locuitori.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *