Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Prefectul Călin Marian: Toți funcționarii instituțiilor din Hunedoara ale Ministerului Agriculturii vor sta, zi de zi, la dispoziția agricultorilor hunedoreni

Prefectul Călin Marian este categoric la început de toamnă: Toți funcționarii instituțiilor din județul Hunedoara ale Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale vor sta, zi de zi, la dispoziția agricultorilor hunedoreni! Afirmația a fost făcut și în contextul în care Prefectul Hunedoarei provine profesional din sectorul agricol, atât în cel de stat, cel privat, și universitar.

„Toți funcționarii instituțiilor din județul Hunedoara ale Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale vor sta, zi de zi, la dispoziția agricultorilor hunedoreni pentru a le asigura cele mai bune condiții în desfășurarea lucrărilor specifice culturilor de toamnă. Eu voi fi prezent, ori de câte ori voi fi solicitat, alături de dumneavoastră, pentru a discuta despre soluțiile cele mai bune pentru obținerea unei recolte bune și pentru a încerca să rezolvăm, împreună, diferitele probleme pe care le întâmpinați și de a căror rezolvare depinde activitatea mea și a Instituției prefectului. Vă doresc spor la treabă, iar hunedorenilor le transmit să achiziționeze cu încredere legume, fructe sau diferite produse alimentare de la producătorii locali” transmite prefectul Călin Petru Marian.

Este de important de știut că, în Ședința Guvernului României din 31 august 2022 a fost aprobată o hotărâre privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.

De asemenea, Guvernul României acordă un sprijin financiar, la nivel national, de peste 26 milioane lei pentru crescătorii de animale. Astfel, se efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, solicitat prin cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna iunie și în trimestrul II al anului 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian