Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Prefectul Călin Marian: Sunt incântat că termocentrala Mintia va funcționa datorită soluțiilor inovatoare pe care investitorii le vor implementa

Marți a avut loc o primă întâlnire cu investitorii grupului Mass Global Energy Rom, unde prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, subrefectul Lőrincz Szell, alături de primarul municipiului Deva, Florin Nicolae Oancea, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, primarul comunei Vețel, Ioan Hențiu, reprezentanții Complexului Energetic Hunedoara, Cristian Roșu și Samuel Dioane, precum și Emil Gros de la Expert Insolvență, au avut o prima discuție în ceea ce privește investiția.

Investitorii grupului Mass Global Energy Rom au oferit asigurări clare, afirmând că investiția de peste 1 miliard de euro va fi realizată conform prevederilor contractuale.

„Suntem aici să construim, nu să dezmembrăm!” – au declarant reprezentanții Mass Global Energy Rom.

Totodată, aceștia au specificat că se vor va realiza investiții în segmentul noilor tehnologii, în parteneriat cu unele dintre cele mai mari companii care pun la dispoziție componente și echipamente inovatoare pentru sistemul energetic.

În prima fază, personalul dispus va curpinde peste 500 de persoane, iar având în vedere că grupul reprezintă unul dintre cei mai importanți jucători ai pieței mondiale în domeniul energiei, conducerea s-a asigurat de faptul că se va ține cont de oamenii locurilor unde se realizează investițiile.

Termocentrala Mintia nu va fi distrusă, ci va fi pusă în valoare, devenind una dintre cele mai puternice surse energetice la nivel national.

„Cu toți suntem conștienți de faptul că viitorul energiei este unul care se bazează pe soluții inovative. După întâlnirea ce a avut loc astăzi, sunt incântat de faptul că termocentrala Mintia va funcționa datorită soluțiilor inovatoare pe care investitorii le vor implementa, aspect clarificat în mod cert de către aceștia. Este un moment important pentru sistemul energetic românesc, deoarece acești oameni sunt interesați să construiască și nu să distrugă ceea ce este existent. Un aspect esențial regăsit în solicitările lor constă în impunerea a 1200kw, în loc de 800kw, cât a fost prevăzut initial”, a declarat prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian