Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Competiție internațională de șah, în Apuseni, la Geoagiu-Băi

În perioada 15-23 octombrie 2022, stațiunea Geoagiu-Băi va găzdui etapa a 4-a a „GRAND PRIX ROMANIA”, un eveniment de anvergură organizat de Federația Română de Șah, în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara.

Președintele Federației Române de Șah, Vlad Ardeleanu, a fost astăzi oaspetele președintelui Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, și al vicepreședintelui Ion Bădin.

„Mă bucur că județul nostru a fost ales pentru acest eveniment care promovează „sportul minții”. Ar fi un mare câștig pentru noi să permanentizăm acest concurs, aici, în județul Hunedoara. În acest fel, i-am stimula pe copiii care iubesc șahul să continue pe calea performanței” a declarat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, în debutul întâlnirii cu presa.

În cadrul conferinței de presă organizată la Consiliul Județean Hunedoara, președintele FRȘ, Vlad Ardeleanu, a detaliat programul evenimentului de la Geoagiu-Băi și a vorbit despre importanța competiției, care este una de prim rang și repune România pe harta internațională a șahului.

„Va fi un festival de șah, care cuprinde patru evenimente sportive. Vor fi două turnee pentru copiii sub 14 ani, dintre care unul omologat internațional și unul pentru începători. La acesta din urmă așteptăm copii din județul Hunedoara, dar și din județele Sibiu și Alba. Vom avea și un turneu pentru amatori, mai scurt, de doar șase runde, organizat între 20-23 octombrie. Turneul principal se va desfășura între 16-23 octombrie, va cuprinde nouă runde, iar premiile vor fi în valoare de 15.000 de euro. Suntem în prima săptămână de înscrieri și deja avem concurenți din 8 țări, mari maeștri și maeștri internaționali. Așteptăm și jucătorii din echipa națională de șah a României” a precizat Vlad Ardeleanu, președintele Federației Române de Șah.

Reprezentantul federației estimează că la competiție vor participa circa 200 de sportivi și că etapa de la Geoagiu-Băi va fi una dintre cele mai valoroase de până acum. Pentru buna desfășurare a evenimentului, Consiliul Județean Hunedoara a alocat suma de 100.000 de lei.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *