Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Radu Tuhuț: Sprijin de 4 miliarde de euro pentru IMM-uri! Undă verde pentru Programul IMM INVEST PLUS!

Comisia Europeană a aprobat ajutorul de stat pentru Programul IMM INVEST PLUS, o inițiativă marca PSD, de mare importanță pentru economie. Programul IMM INVEST PLUS a intrat în linie dreaptă, iar de luni, 12 septembrie, au început înscrierile pe platforma www.imminvest.ro.

În contextul invaziei Ucrainei de către Rusia, pentru sprijinirea întreprinderilor din toate sectoarele, Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutoare a României cu o valoare de 4 miliarde de euro – aproape 20 de miliarde de lei.

„Această schemă de ajutor de stat va permite păstrarea locurilor de muncă, va asigura viabilitatea şi va contribui la dezvoltarea activităţii IMM-urilor şi a întreprinderilor beneficiare cu capitalizare de piaţă medie”, a transmis Adrian Câciu, ministrul Finanțelor. 

Antreprenorii pot accesa Programul IMM Invest Plus prin componentele sale: IMM Invest România, Agro IMM Invest, IMM Prod, Garant Construct, Innovation şi Rural Invest.

„Schema de ajutor de stat poate fi accesată până la finalul anului. Maximul finanțărilor asigurate este 10 milioane lei pentru proiectele de investiţii/beneficiar şi de maximum 5 milioane pentru capital de lucru.

Cele 800.000 de întreprinderi și IMM-uri reprezintă un veritabil motor economic național; asigură 48% din cifra de afaceri la nivel național și 66% din profit. PSD face tot ce se poate, într-o logică economică sănătoasă, pentru a le menține și stimula dezvoltarea!” a anunțat deputatul Radu Tuhuț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian