Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Ministrul energiei este luat la întrebări cu privire la vânzarea Termocentralei Mintia! Intotero: Care sunt obligațiile asumate contractual de către Mass Global Enery?

Ministrul energiei, Virgil Popescu, este luat la întrebări cu privire la vânzarea Termocentralei Mintia de către deputatul Natalia Intotero, în condițiile în care și președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor a cerut în repetate rânduri ca Termocentrala Mintia să fie cedată de minister, județului Hunedoara.

„Conform informațiilor din spațiul public, Termocentrala Mintia a fost vândută către compania Mass Global Energy Rom cu 91 de milioane de euro. Timpul ne va spune dacă aceasta a fost cea mai bună soluție pentru viitorul energetic al României și bunăstarea celor din comunitate. În acest sens, vă adresez următoarele întrebări:

  1. Care sunt obligațiile asumate contractual de către compania Mass Global Enery Rom cu privire la activitatea Termocentralei Mintia, până în anul 2028?
  2. Care este numărul locurilor de muncă pe care Termocentrala Mintia le va crea în anii următori?
  3. Ce alte companii sau entități au participat sau au manifestat un interes real pentru achiziționarea Termocentralei Mintia, în ultimii doi ani? l-a întrebat deputatul Natalia Intotero pe ministrul energiei.

În utlimii doi ani, de la închiderea activității în Termocentrala Mintia, în permanență PSD a susținut trecerea Termocentralei Mintia în administrarea județului.

Natalia Intotero l-a întrebat pe ministrul energiei și la începutul acestui an despre redeschiderea și eficientizarea Termocentralei Mintia? Din păcate, răspunsul ministrului a fost atunci un bla, bla, bla de partid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian