Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Ce este un maestru de ceremonii și de ce ai nevoie de unul la nunta ta?

maestru de ceremonii

Cel mai important eveniment din viața ta trebuie să iasă ca la carte. Pe lângă rochia perfectă, mâncarea ideală, locația de poveste, fotograful, florile și toate celelalte, trebuie să fiți siguri că atmosfera este de neuitat. În ziua nunții voastre nu vei avea timp să te asiguri că fiecare invitat în parte se simte bine și se distrează, că programul la care te-ai gândit este respectat sau că momentele speciale sunt pregătite pentru a fi anunțate.

Cum faci ca atât voi, mirii, cât și invitații voștri să aibă parte de un eveniment unic și special, unde totul să decurgă conform planului? Angajați un maestru de ceremonii.

Ce este un maestru de ceremonii?

Dar ce este un maestru de ceremonii, ce face mai exact și de ce ai nevoie de unul la nunta ta?

Maestrul de ceremonii sau MC-ul, așa cum este prescurtat, este o „persoană care dirijează un eveniment oficial sau un spectacol și care prezintă invitații, vorbitorii sau animatorii”. Un MC face foarte multe lucruri pentru un eveniment, dar cel mai important este să întrețină atmosfera și să interacționeze cu participanții, anunțându-i în legătură cu programul evenimentului. Un maestru de ceremonii se va asigura că are programul bine pus la punct, că discursurile sunt pregătite și că nunta se va desfășura exact așa cum își doresc mirii.

„Din punctul meu de vedere, un MC trebuie să cunoscă cât mai bine mirii. Trebuie să discute cu ei de câteva ori înainte de nuntă, să vadă exact care este stilul lor, să vadă exact ce își doresc, pentru a putea fi pregătit”, a explicat Bianca Tămaș, maestră de ceremonii.

Cine poate fi maestru de ceremonii?

Există și posiblitatea de a ruga un prieten să fie MC la nunta ta, însă nu întotdeauna o persoană fără experiență este alegerea potrivită. Responsabilitatea maestrului de ceromonii implică mai mult decât o voce bine proiectată și un anumit talent pentru discursuri atractive. Rolul principal al acestuia este să prezinte personajele evenimentului, momentele speciale, artiștii de la eveniment, dar în același timp, este și persoana care comunică toată seara cu invitații și îi face să se simtă bine. De asemenea, un MC cu experiență va fi pregătit să rezolve orice problemă care apare pe neașteptate pentru ca nunta ta să decurgă în continuare fără obstacole.

„Pe lângă miri, nași și domnișoarele de onoare, maestrul de ceremonii trebuie să creeze o legătură cu DJ-ul, cu șeful de sală, ospătarii, fotografii, videografii și toate celelalte persoane-cheie implicate în desfășurarea nunții. Doar așa nunta poate să decurgă bine, de la A la Z”, a adăugat Bianca Tămaș.

Ce calități trebuie să aibă un maestru de ceremonii?

Pe lângă abilitățile bune de organizare, de gestionare a situațiilor de criză și de vorbit în public, un MC bun ar trebui să aibă încredere în el, să cunoască foarte bine atât evenimentul, cât și mirii, pentru a se asigura că planificarea este adaptată personalității și stilului acestora și să fie carismatic, cu un simț al umorului dezvoltat.

Și pentru că se spune că organizarea și gestionarea situațiilor de criză este mai dezvoltată la femei, îți poți angaja chiar și o maestră de ceremonii, pentru că multe femei talentate au ales să urmeze această meserie pentru a transforma o nuntă într-o seară de neuitat.

Bianca Tămaș este una dintre maestrele de ceromonii din Cluj-Napoca, care a decis că vrea să meargă pe această cale pentru a-i face pe oameni să se distreze la nunți, dar și pentru a se distra la rândul ei, în timp ce lucrează.

Așadar, dacă vrei un eveniment ca la carte, nu ezita să o contactezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian