Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Poliţiştii brădeni au destructurat o rețea de hoți care opera prin metodele „verificatul buteliei” și a „țevilor de apă”

La data de 11 mai 2022, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Brad au fost sesizați despre faptul că din apartamentul unei familii din municipiul Brad (pe care reclamanta o are în întreținere) s-ar fi sustras o sumă de bani.

Echipa operativă, în urma cercetărilor, a stabilit că la data de 10 mai 2022, un bărbat neidentificat, sub pretextul că verifică butelia de gaz, a pătruns în apartamentul persoanelor vătămate și a sustras 34.000 de lei și 22.000 de euro, pe care cei doi soţi îi aveau depozitați în dormitorul locuinței, într-un aragaz nefuncțional.

În data de 10 septembrie 2022, poliţiştii au fost sesizați de o femeie cu privire la faptul că persoane neidentificate  au sustras o sumă de bani din locuința  vecinei sale, în vârstă de 92 de ani (aceasta fiind aceeaşi persoană vătămată, ca şi în cazul furtului comis la data de 10 mai a.c.).  

Partea vătămată le-a relatat poliţiştilor că, în jurul orei 14.30, trei bărbaţi necunoscuţi i-au bătut la ușa apartamentului, susținând că au venit să „verifice țevile de apă și gaz”, context în care femeia i-a invitat în interiorul locuinței (în bucătărie). În urma discuțiilor avute cu aceștia, i s-a comunicat  că trebuie să plătească o sancțiune de 2.000 de lei pentru neregulile constatate, în caz contrar urmând a plăti 4000 de lei, solicitându-i, totodată, să le prezinte şi un cupon de pensie. Femeia le-a cerut celor trei bărbaţi să părăsească bucătăria, iar din cămară a luat un cupon de pensie, dintr-un plic în care avea 4.700 de lei. Bărbaţii au    urmărit-o și i-au cerut să semneze o serie de documente în altă cameră,  moment în care unul dintre cei trei  i-a sustras femeii cei 4.700 de lei.

În cele două cauze, poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Brad au  întocmit dosare de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, iar la data de 22 septembrie 2022, cu sprijinul polițiștilor Serviciului Investigaţii Criminale Hunedoara şi al polițiștilor Serviciului Investigaţii Criminale Sector 3 București, ai Direcţiei Operaţiuni Speciale și a luptătorilor din cadrul Serviciului Aacţiuni Speciale București, au efectuat 6 percheziții domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti şi a orașului Pantelimon, la louinţele unor persoane bănuite de comiterea infracţiunilor reclamate.

 Cu această ocazie, au fost puse în aplicare trei mandate de aducere, la sediul Poliției Municipiului Brad fiind conduși în vederea luării măsurilor legale doi bărbaţi, unul în vârstă de 30 de ani  şi altul de 49 de ani,  ambii din București.

Faţă de cei doi, poliţiştii au luat măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore, aceștia  fiind depuși  în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Deva şi urmând să fie prezentați  magistraţilor  Parchetului de pe lângă Judecătoria Brad, în vederea luării măsurilor legale.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian