Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Vetuța Stănescu: Autorităţile locale pot depune cereri pentru extinderea infrastructurii de colectare separată a deşeurilor

Deputatul Vetuța Stănescu nu se dezminte și continuă seria de informări tehnice extrem de utile administrației publice locale. Președintele PNL Hunedoara a anunțat la sfârșitul acestei săptămâni că începând de joi, 22 septembrie, autorităţile locale pot depune cereri pentru extinderea infrastructurii de colectare separată a deşeurilor, mai exact, pentru înfiinţarea de centre de colectare separată prin aport voluntar.

„Alocarea financiară totală acordată prin PNRR pentru lucrările destinate înființării de centre de colectare cu aport voluntar este de 587,86 milioane euro, din care 135,66 milioane euro reprezintă alocare financiară suplimentară de 30% din sumele alocate prin PNRR.

Valoarea maximă eligibilă este de cel mult 778.720 euro/centru de colectare prin aport voluntar, echivalentul fără TVA, în conformitate cu devizul general aferent proiectului – tip. Din această sumă, costul aferent dotării centrului de colectare prin aport voluntar cu utilaje și echipamente tehnologice, inclusiv dotări și active necorporale este de aproximativ 280.000 euro, fără TVA.

Cererile de finanţare se pot depune în perioada 22 septembrie – 22 noiembrie 2022, în limita plafonului maxim de 200% din alocarea financiară totală.

Anunţul de lansare a apelului şi informaţii detaliate sunt disponibile aici: http://pnrr.mmap.roa anunțat deputatul Vetuța Stănescu.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *