Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Patru căsuțe din lemn construite de meșteri din Maramureș au ajuns în Apuseni, la Smida

Patru căsuțe din lemn construite de meșteri din Maramureș au ajuns în Apuseni, la Smida, arată astăzi arhitectul șef al Clujului, Claudiu Salanță.

„Patru căsuțe din lemn au fost construite – acum câțiva zeci de ani – de niște meșteri pricepuți în Maramureș. Au stat acolo o perioadă și după au fost relocate în Sălaj. Acum au fost aduse în Munții Apuseni și se pregătesc să fie casă din nou. A treia oară! De asta îmi place mie lemnul!

În Munții Apuseni au ajuns în satul Smida – unde are loc și Smida Jazz Festival – comuna Beliș. Arhitecții le-au așezat la loc de cinste în mijlocul naturii. Atât materialele cât și așezarea acestora face cinste zonei montane si superbelor peisaje din zonă. Au proporția justă și se muleaza perfect în peisajul montan. Ca și cum ar fi parte a acestuia.

Felicitări atât echipei de proiect, formate din arhitecții Paul Mihai Moldovan, Anamaria Moldovan, Gloria Gagu, Adrian Urda, cât și beneficiarilor.

Satele noastre au nevoie de cât mai mulți beneficiari care să înțeleagă faptul că arhitectura rurală este diferită de cea urbană și că bunul simț face diferența între satele frumoase și restul” arată arhitectul șef al Clujului, pe o rețea de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian