Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Vetuța Stănescu: Barajul de la Mihăileni este finalizat, contrar informațiilor false lansate în spațiul public, însă punerea lui în funcțiune este împiedicată de mai multe acțiuni în instanță ale activiștilor de mediu

Marți, 27 septembrie, atât Prefectul Hunedoarei, Călin Marian, cât și președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, au anunțat că au semnat un MEMORANDUM privind „Situația amenajării hidrotehnice a barajului de la Mihăileni, com. Buceș, jud. Hunedoara”. Ulterior, președintele USR Hunedoara; Oana Biriș, a criticat în termeni duri PNL și PSD Hunedoara declarând că „hunedorenii merită mai mult decât politicieni care se laudă cu finalizarea unor lucrări neîncheiate”.

În această dimineața, președintele PNL Hunedoara, deputatul Vetuța Stănescu, a răspuns acuzațiilor opoziției, într-o declarație dată în exclusivitatea pentru Apuseni Info: „Barajul de la Mihăileni este finalizat, contrar informațiilor false lansate în spațiul public, însă punerea lui în funcțiune este împiedicată de mai multe acțiuni în instanță ale activiștilor de mediu, care au blocat finalizarea exproprierilor.

Concret, pentru punerea în funcțiune a acumulării este necesară finalizarea următoarelor lucrări: deviere DN 74 Brad / Abrud; devierea linilor electrice și execuția liniei de rezervă pentru alimentarea barajului și a evacuatorului de ape mari; lucrări de apărare în zona caselor care rămân în apropierea lacului; drumuri de exploatare mal stâng; construcții și instalații pentru exploatare (sistemul de monitorizare hidro-meteorologic și sistemul de avertizare-alarmare a populației în caz de dezastre); strămutarea gospodăriilor din cuveta lacului.

Toate aceste lucrări ar fi putut fi executate fără probleme, mai ales că Guvernul a asigurat finanțarea, dacă nu ar fi fost aceste procese aflate în diverse stadii pe rolul instanțelor de judecată!

Specialiștii atrag atenția că riscurile sunt imense în cazul în care investiția nu va fi continuată și finalizată, astfel că fac apel la conștiința tuturor celor implicați în acest demers pentru a putea debloca situația.

Este necesar să lăsăm deoparte orgoliile și falsele teme de dezbatere și, împreună, să găsim cele mai bune și mai urgențe soluții, mai ales că la mijloc sunt oamenii, lipsiți de apărare împotriva inundațiilor!” arată liderul liberalilor hunedoreni.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *