Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Femeile liberale din Câmpeni au organizat acțiuni de conștientizare a pericolului provocat de cancerul la sân

Femeile liberale din Câmpeni au organizat în acest final de săptămână acțiuni de conștientizare a pericolului provocat de cancerul la sân.

„Cu ocazia Zilei Internaționale de Luptă împotriva Cancerului la Sân, Organizația Femeilor Liberale Câmpeni a desfășurat acțiuni de conștientizare a pericolului pe care îl reprezintă acest tip de cancer.

Ne-a bucurat faptul că la acțiune au participat alături de noi un număr mare de doamne și domnișoare din comunitatea noastră și chiar din localitățile apropiate: Arieșeni, Vadu Moților, Bistra etc.

Am împărțit pe stradă materiale informative despre conștientizarea și prevenția cancerului la sân.

La acțiunea de ieri, am avut invitați și trei medici: dr. Morar Lăcrămioara – medic primar obstretică-ginecologie, Mândru Mihaela – psiholog și dr. Miclea Gabriela – medic primar medicină urgență și specialist medicină internă care ne-au vorbit pe tema cancerului la sân.

În semn de solidaritate în lupta împotriva cancerului la sân, am avut susținerea administrației publice locale care a iluminat în culoarea roz clădirea Primăriei Câmpeni.

Iluminarea clădirii Primăriei Câmpeni în roz este un mesaj transmis femeilor din comunitatea noastră dar și femeilor în general, de a efectua controale medicale periodice, pentru că în acest mod previn sau diminuează riscul cancerului de sân. Totodată este și un mesaj de solidaritate pentru toate femeile care sunt afectate de acest flagel.

În România, cancerul de sân se află pe primul loc din punct de vedere al incidenței, dar și pe primul loc din punct de vedere al mortalității, pentru că foarte multe femei nu conștientizează pericolul sau nu ajung la timp la medic ca să se poată vindeca.

La fiecare 3 minute e diagnosticat un nou cancer de sân pe glob. În 98% din cazuri, acesta poate fi vindecat, dacă e depistat la timp.

Metodele de diagnosticare cu aparate performante (ecografe, mamografe, RMN-uri) fac diagnosticul posibil cât mai devreme, ceea ce cresc șansele vindecării totale, pentru acele tipuri de tumori descoperite în fazele incipiente.

Dragi femei, nu uitați, este mult mai bine să previi decât să tratezi! Cancerul de sân descoperit în stadii incipiente, poate fi vindecat!

Luna octombrie este declarată, în toată lumea, Luna Roz. Peste 70 de ţări iluminează în roz clădiri reprezentative pentru a reaminti femeilor importanţa prevenţiei şi depistării precoce a cancerului la sân” arată OFL Câmpeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian