Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

80 de saci cu deșeuri au fost colectați dintr-o pădure din Muntele Rece!

80 de saci cu deșeuri au fost colectați din Muntele Rece, de către voluntarii de la CERT Transilvania, Porsche Engineering și elevi ai Școlii Gimnaziale din Muntele Rece.

„O echipă de voluntari entuziaști de la Porsche Engineering, un grup de elevi harnici de la Școala gimnazială din Muntele Rece și mult drag de natură: de atât am avut nevoie pentru a transforma ziua de sâmbătă într-o acțiune, cum zice românul, de tip win-win.

Ne-am plimbat prin pădurile din apropierea localității Muntele Rece, ne-am umplut plămânii cu aer curat, am făcut mișcare, dar mai ales, ne-am întrecut în colectarea de deșeuri și i-am provocat pe copii la joculețe prin care să descopere și să înțeleagă rolul pe care noi toți trebuie să ni-l asumăm în protecția mediului înconjurător.

La final am numărat nu mai puțin de 80 de saci plini ochi cu deșeuri fel de fel ce sufocau pădurea și-i urâțeau chipul. Știm, sâmbătă am netezit un rid fin, am făcut doar un pas mic și lupta cu gunoaiele aruncate în natură va fi lungă. Dar dacă ne vom educa tânăra generație în spiritul respectului față de natură și dacă fiecare dintre noi va lua un sac în plus atunci când merge în drumeție, avem speranțe să schimbăm mentalități și până la urmă să învingem. Pas cu pas și sac cu sac” au anunțat cei de la CERT Transilvania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian