Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

O haită de 4 lupi a fost surprinsă de o cameră de monitorizare din Parcul Natural Apuseni

foto: ro.pinterest.com

O haită de 4 lupi a fost surprinsă de o cameră de monitorizare din Parcul Natural Apuseni, au anunțat oficialii ROMSILVA.

„Lupul este un animal de pradă, hranindu-se preponderent cu specii de ungulate (cerb, caprior, mistret). Lupii trăiesc în haite. Această unitate socială fundamentală este alcătuită dintr-o pereche capabilă de reproducere și urmașii acesteia Lupii își caută un partener pe viață și sunt de regulă monogami. Ambii parteneri susțin legăturile familiale și cresc puii împreună” arată oficialii Parcului Natural Apuseni.

Cum putem proteja:

  • Animalelor sălbatice nu le place să fie deranjate atunci când vizitați natura!
  • Lăsați doar pașii în urma voastră!
  • Parcurgerea unei arii naturale protejate se face pe traseele turistice marcate!
  • Bucurați-vă de muzica naturii! Nu faceți zgomote puternice!

RNP Romsilva-Administratia Parcului Natural Apuseni R.A. administrează aria naturala protejata de interes național Parcul Natural Apuseni împreună cu trei arii naturale protejate de interes comunitar denumite situri Natura 2000 (ROSCI 0002 Apuseni, ROSPA 0081 Munții Apuseni – Vlădeasa, ROSCI 0016 Buteasa) si 55 de arii naturale protejate de interes național de mici dimensiuni (rezervații si monumente ale naturii) incluse in Parcul Natural Apuseni.

Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj Bihor și Alba.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *