Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Lidia Buble a fost condamnată la un an de închisoare după ce a încercat să mituiască doi poliţişti

Cântăreața Lidia Buble, originară din Deva, a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității.

Lidia Buble a fost condamnată de Tribunalul București la un an de închisoare, după ce a fost acuzată că ar fi mituit doi agenți de la Brigada Poliției Rutiere. Buble nu va ajunge, însă, la pușcărie, dacă sentința rămâne definitivă, pentru că judecătorul i-a suspendat executarea pedepsei. Va fi, însă, supravegheată, vreme de doi ani de zile, și va trebui să îi dea socoteală unui consilier de probațiune în legătură cu activitatea ei. În plus, ca „bonus” artista de 29 de ani trebuie să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunității.

În pandemie, artista Lidia Buble a fost oprită, într-o noapte, la un control de rutină și, pentru a nu plăti amenda, deoarece nu avea declarație pe proprie răspundere, dar și pentru a scăpa de obligația de a sufla în fiolă, ar fi mituit doi polițiști cu suma de 900 de lei. Lidia Buble fi fost sfătuită să facă acest lucru de un cunoscut, la telefon, care nu știa că este interceptat de procurorii DIICOT, așa că discuția despre coruperea agenților de poliție a fost înregistrată și apoi folosită în instanță.

Prin aceeași sentință, unul dintre polițiști a fost condamnat la trei ani de închisoare, cu suspendare. Procesul celuilalt se judecă separat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian