Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Ministerul Transporturilor a emis autorizația pentru construirea Centurii Beiuș pe DN 76 Deva-Oradea

Ministerul Transporturilor a emis în 15 noiembrie autorizația de construire pentru Centura Beiuș, o șosea cu o lungime de 7 kilometri și un cost estimat de 270 milioane de lei – oferta Selina.

Centura Beiuș pe DN 76 Deva-Oradea include cinci lucrări de artă din care două pasaje cu o lungime de peste 700 de metri.

Ministerul Transporturilor a emis autorizația de construire pentru o durată de 15 luni și o valoare totală de 304 milioane lei: ,,Lucrările propuse spre autorizare se vor executa pentru realizarea obiectivului de investiții <<Varianta de Ocolire a Orașului Beiuș, județul Bihor>>, în cadrul Parteneriatului de implementare nr. 28419 din 23/12/2020 încheiat între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA (Partener 1) și Consiliul Județean Bihor (Partener 2). Durata de execuție este de 15 luni, calculată de la data începerii lucrărilor. Valoarea lucrărilor autorizate, 304 milioane lei”.

DN 76 Deva – Oradea este un drum european modernizat după 10 ani de la primele lucrări, o rută importantă care face legătura între Autostrada A 1 Sibiu-Deva și A3 Autostrada Transilvania și care traversează practic toată Crișana. De asemenea, drumul se întâlnește în zona Ștei și cu DN 75, Turda – Ștei, alt drum regional important care traversează Apusenii de la est la vest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian