Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

(VIDEO) A fost lansat filmul de prezentare a zonei Poarta Apusenilor

foto: gazetanord-vest.ro

A fost lansat filmul de prezentare a zonei Poarta Apusenilor, filmul-documentar fiind documentat de către Asociația Plaiuri Noi, filmat și montat de către Andrei Crișan, iar fotografiile au fost realizate de Andreea Marchiș.

„Iată în premieră, filmul de promovare al unei zone din județul Cluj plasată pe cursul râului Arieș. Această zonă este acoperită de GAL Poarta Apusenilor. Materialul, realizat de Andrei Crișan , este rezultatul unui an de muncă de cercetare a Asociația Plaiuri Noi și de colaborare alături de comunitățile locale. Imaginile spun povestea unei microregiuni plasate la întâlnirea Județului Cluj cu Județul Mureș, în jurul orașelor Turda și Câmpia Turzii. Teritoriul este acoperit de 10 comune (Ceanu Mare, Chețani, Călărași, Frata, Luna, Moldovenești, Mihai Viteazu, Săndulești, Tritenii de Jos și Viișoara), așezate în 3 zone distincte: Câmpia Transilvaniei, valea inferioară a Arieșului spre vărsarea în Mureș și depresiunea Turzii până la munții Trascău.

Materialul a fost filmat în cadrul proiectului „Microregiuni Față în Față”, o cooperare între Grupul de Acțiune Locală Poarta Apusenilor (din județul Cluj) și Grupul de Acțiune Locală Crișul Negru (din județul Bihor), fiind finanțat prin programul LEADER. Proiectul este menit să întărească identitatea de teritoriu la nivel de fiecare microregiune, precum și să descopere modele de bună practică pentru ambele zone și, de ce nu, pentru toate teritoriile din Transilvania.

Au participat la filmări: Marius Covașă , Andreea Ligia, Mihai Giurgiu, Lepedus-Sisko Péter, Luna Solai, VIILA Cheia, Comuna Moldovenesti, Torcatoria LaniiCămara Vie, Costume Populare Frata, Agro sav, De la LUNA – uleiuri presate la rece, Muzeul Satului Soporu de Câmpie, Centrul de Informare Turistica Frata și mulți alții” arată cei de la Microregiuni față în față.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian